USD 39.40 39.77
  • USD 39.40 39.77
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Скільки волинян-учасників АТО скористалися «бюджетною» реабілітацією

18 Травня 2015 18:29
На Волині відзвітувалися про стан виконання обласної програми реабілітації учасників АТО та їх сімей. Зокрема, в госпіталі для ветеранів війни пройшли реабілітацію 207 учасників АТО.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 18 травня.

Заступник голови ОДА Світлана Мишковець пояснила, як реабілітовують волинян-учасників антитерористичної операції. З її слів, бійцям надається медична допомога (фізіотерапія, рефлексотерапія, відновна хірургія, пластична хірургія), фізична реабілітація (лікувальна фізкультура і масаж), готують до протезування, надають психологічну допомогу (психокорекція, медикаментозне лікування за допомогою психологів і психотерапевтів обласної психіатричної лікарні і наркологічного диспансеру).

Силами волонтерів бійців залучають до арт-терапії, бійці відвідують спорткомплекси «Адреналін-сіті» та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

У госпіталі для ветеранів війни уже пролікували 207 пацієнтів. За станом на 8 травня там на лікуванні перебувають ще 6 учасників АТО.

В обласній психіатричній лікарні пролікували 162 учасники антитерористичної операції, і на даний час там перебувають на лікуванні 17 таких пацієнтів.

З числа демобілізованих, волинські медики вже оглянули 1281 особу. З них 347 амбулаторно пролікували, 41 лікували стаціонарно, психологи оглянули 219 демобілізованих. З числа демобілізованих, які пройшли медогляд, 52 особи ще потребують лікування.

Крім того, за кошти обласного бюджету в рамках реалізації обласної програми лікуються двоє членів сімей загиблих учасників АТО.

Як повідомила Світлана Мишковець, інваліди війни та учасники бойових дій мають право пільгових путівок на санаторно-курортне лікування. На Волині на облік для отримання таких путівок стали 46 учасників бойових дій. Однак у Іваничівському, Любомльському, Ратнівському, Старовижівському, Володимирі-Волинському районах та місті Володимирі-Волинському не було жодної такої заявки. Світлана Мишковець припустила, що такий стан справ через незадовільну роз’яснювально-інформаційну роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 18 Травня 2015 19:18
усе - силами волонтерів, а до чого тут ОДА і пані Мишковець? скільки виділила коштів облдержадміністрація, яка звітує перед Києвом, на ці заходи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus