USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Терористи обстріляли працівників місії Червоного Хреста, - штаб АТО

19 Травня 2017 23:01
Бойовики обстріляли працівників місії Червоного Хреста під час проведення гуманітарної акції на Донбасі, повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook.

"18 травня 2017 року під час планового роздавання продуктових та гігієнічних наборів у населеному пункті Доломітне на території непідконтрольній Уряду України проросійськими найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Декілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей та автомобілів місії. На щастя, ніхто не постраждав.

Вивчення обставин і журналів обліку порушень режиму припинення вогню показало, що обстріл представників Червоного Хреста відбувся саме з боку НЗФ ОРДО і вівся він з території ОРДО.

Кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснений НЗФ ОРДО з метою дискредитації ЗС України, поширення паніки та страху серед місцевого населення і представників МКЧХ.

Для забезпечення гуманітарної акції МКЧХ 18 травня Збройні Сили України надали письмові гарантії безпеки тоді як зі сторони НЗФ ОРДО таких гарантій надано не було. Представники МКЧХ здійснювали видачу гуманітарної допомоги за власним рішенням і на власний ризик.

Українська сторона СЦКК категорично засуджує дії НЗФ ОРДО та кваліфікує їх як грубе порушення міжнародного гуманітарного права", - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus