USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Скільки «заробив» волинський «Червоний хрест»

13 Лютого 2014 15:28
Аналіз доходу Товариства за 2011-2013 роки, у порівнянні з минулими, показав, що дохід організації збільшився на 17,3%.

Про це стало відомо під час з’їзду правління Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Загалом, джерелами фінансування Товариства є членські внески, благодійні пожертви меценатів і небайдужих людей, а також дохід у натуральній формі. В основному, досягнення фінансової стабільності відбувається за рахунок збільшення відсотка охоплення населення членством у Товаристві, створення нових первинних організацій та збільшенням середньої вартості членського внеску.
Загалом, кращі показники по виконанню планових завдань по грошових надходженнях мають такі районні та міські організації:

• Шацька -116,2 %,

• Іваничівська -114,2%,

• Нововолинська – 112,1%,

• Ківерцівська -109,6%,

• Луцька міська -108%,

• Камінь-Каширська-106,2%,

• Старовижівська- 106,2%,

• Любомльська -105,1%.

Левову частку доходу Товариства за підзвітний період становить дохід у натуральному вигляді (35%) та державний бюджет (33%).

ВОЛИНСЬКИЙ «ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ» ЗА 3 РОКИ ОТРИМАВ ТОВАРІВ АЖ НА 5741 ГРИВНЮ

Зазначимо, що з місцевого бюджету виділили лише 0,1% коштів.
Разом з тим, чимало міських та районних організацій мають вкрай низький (а подекуди – і нульовий) відсоток залучення коштів під час проведення широкомасштабних акцій і безпрограшних лотерей. Також керівники структури зазначають, що не працюють скарбнички організацій, не розповсюджуються благодійні квитки серед людей, які не є членами Товариства, не здійснюється робота щодо залучення спонсорів і меценатів.

Як зазначила у своїй доповіді голова організації Валентина Пришко, виконання статутних завдань, конкретних програм з різних напрямків діяльності Товариства залежить від його матеріально-фінансових можливостей.
Мовляв, чим потужніша і стабільніша буде фінансова база, тим більшій кількості людей матиме змогу допомогти Червоний Хрест.

Зі слів голови Товариства, на зміцнення фінансової бази, безумовно, впливає людський фактор – це кадри, особистості, які працюють в організаціях, і особливо їх керівники. «Наприкінці 2013 року через зміни голів в п’яти районах і місті Нововолинську була явна загроза невиконання планових завдань у цих районах, адже новим керівникам довелося прийняти організації зі значним недовиконанням річного плану», - констатує Валентина Степанівна.



Довідково:

Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця — це міжнародний гуманітарний рух, в якому беруть участь близько 97 мільйонів добровольців у всьому світі. Метою діяльності руху є захист людського життя та здоров'я, запобігання людським стражданням та їх полегшення, незалежно від раси, релігійних та політичних поглядів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus