USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Британії врятували немовля, яке народилося із серцем назовні

13 Грудня 2017 22:13
В англійському Лестері народилося немовля, серце якого розташовувалося не в середині грудної клітки, а просто на грудях дитини.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Metro.

Дитин мала народитися у переддень Різдва, проте лікарі наголосили на необхідності кесаревого розтину. Відтак, малюка дістали з утроби матері вже 22 листопада. Стан органу серця, який лікарі називають ектопіа кордіс, було виявлено за 9 тижнів до народження. Серце і невелика частина органів черевної порожнини росли назовні.

Експерти заявили, що не знають жодного випадку у Великій Британії, коли дитина з подібною вадою вижила би після народження. Коли мати дитини, 31-річна Наомі Файндлей, дізналася про стан малюка, вона розплакалася.

«Я почала панікувати, я насправді відчувала себе фізично хворою, тому що я дійсно думала, що існує велика ймовірність, що я так і не зможу її побачити або почути», - заявила вона.

Однак, коли маленька Ванілопа народилася, і стало чутно, як вона плаче, Наомі відчула полегшення.

Батьки назвали дівчинку Ванілопою на честь героїні мультфільму «Ральф» студії Disney Ванілопи фон Кекс. Мати дитини каже, що героїня була завзятою, а в кінці стрічки стала принцесою, тому таке ім'я дуже личить.

Хірурги здійснили 3 операції для того, аби помістити серце в середину грудної клітки. Лікарі надрізали шкіру таким чином, аби серце поступово занурювалося у груди самостійно. Коли це сталося, Ванелопі здійснили пересадку шкіри з-під пахв на груди.

Відомо, що лише від п'яти до семи дітей на мільйон народжуються з подібними вадами, коли внутрішні органи ростуть зовні. За даними лікарів, шанс вижити при цьому складає лише 10%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus