USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку оновили дитяче протитуберкульозне відділення

3 Жовтня 2014 15:01
Дитяче відділення відкрили у Волинському обласному протитуберкульозному диспансері після оновлення і важливих ремонтних робіт. Завдяки цьому, хворі діти чи ті, хто завітав на консультацію, вже не будуть зустрічатися з дорослими пацієнтами.

Зі слів медпрацівників, акцент зробили саме на приймальному відділенні, адже більше половини дітей, які хворіють на туберкульоз, інфікуються через прямий контакт. Навіть в лікарні, коли маленькі пацієнти приходять на прийом до фтизіопедіатра, то вони теж контактують з інфекцією, тобто, хворими людьми, які знаходять в приміщенні. Окрім того, розмежування дітей і дорослих пацієнтів – вимога інфекційного контролю.

«Я не асоціюю цю подію зі святковою, адже це певний інформаційний посил волинській громаді, що в області є проблеми з епідемією туберкульозу й необхідно аби її вирішувало все суспільство, бо це хвороба соціальна. Саме півроку тому, я, від імені колективу, звернувся в благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», аби нам і нашим діткам допомогли. Так, ми отримали позитивну новину, що у фонді прийняли рішення виділили 100 тисяч гривень ще влітку, аби ми зробили приймальне відділення з консультативним прийомом для дітей. Відтепер діти вже не будуть зустрічатися з дорослим контингентом, адже пацієнтопотік тепер розмежований», - розповідає генеральний директор обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання Олег Яковенко.


Так, за кошти благодійників, в диспансері закупили усі будматеріали: від цементу до плитки. Роботи ж виконували своїми силами – майстрами стали штатні працівники. Як кажуть в медзакладі, тут трудився весь колектив, від санітарочки до керівника. Для прикладу, в приміщенні є картини, а їх малювала працівниця обласного протитуберкульозного диспансеру, яка з душею поставилася до цього.
Під час заходу була присутня й голова правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич , котра оглянула наскільки успішно були освоєні виділені кошти. В рамках зустрічі обговорили найгостріші проблеми установи, які необхідно вирішити вже найближчим часом.



«Дійсно, ви зробили багато. Завдяки громаді, владі і благодійникам можна вирішувати багато важливих питань. Дай Бог усі будемо здорові й закінчиться війна», - акцентувала Ірина Констанкевич.

Після офіційного відкриття нового відділення, Олег Яковенко наголосив, що ще не завершений повний ремонт всього дитячого відділення, це посил до влади, що потрібно діяти надалі.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанка Показати IP 3 Жовтня 2014 15:35
Тубік про таке міг тільки мріяти!! Яковенко молодчина! Ось в мене тільки виникає питання до Ващинюка: " а чому ви з ним не продовжуєте контракт?????" За все моє життя на Волині це перша людина, що почала щось робили в тій " клоаці". Але нашій владі мабуть такі люди непотрібні , ім тільки треба ті що носять відкати!!!!
*** до Лучанка Показати IP 3 Жовтня 2014 15:59
100%
123 до Лучанка Показати IP 3 Жовтня 2014 21:25
Весь цей ремонт робився при колишньому головному лікарю і тільки його тут заслуга. А яковенко ср*колиз і тут відзначився оце г*внюк.
Анонім до 123 Показати IP 3 Жовтня 2014 22:05
Чи він такий запитайтеся, у Ірини Константевич і чи колишньому генеральному директору виділили 100000 тисяч на ремонт.
Оксана до 123 Показати IP 4 Жовтня 2014 19:32
При чому тут колишній головний??Хіба при тому , що на місці дитячого приймального був його ще один кабінет!!!!! скажем так "для гостей"
RRR Показати IP 3 Жовтня 2014 15:56
Погоджуюся на 100%!! Браво Яковенку!! А чому Ващенюка немає на фото?
СаньОК Показати IP 3 Жовтня 2014 16:18
Супер!!!
Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2014 16:43
Нарешті хоч щось зробили для тубдиспансера. Колись провідував там знайому, то просто жах. Запльовано усе, аж страшно було туди підходити. Після відвідин мився півгодини в душі.
Не байдужа до Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2014 16:57
А, цю людину хочуть замінити, якап завдяки своїй ініціативі та амбіційному характеру, зміг достукатися до Фонду та описати наявні проблеми цього закладу. Фонду Палиці та Ірині канд. а також Яковенку великий респект)))))))))))) Продовжуйте в такому ж дусі
911 Показати IP 3 Жовтня 2014 17:47
І мене болить. Чому, коли хтось робить його треба їсти, виживати, нищити. Лишіть Яковенка. Чи він очі муляє неробам своєю роботою? Ващенюку треба задуматися, щоб і про нього добре сказали...
103 Показати IP 4 Жовтня 2014 18:42
Яковенко молодець! Нікому не потрібні розумні люди, які прагнуть щось змінити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus