USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку робитимуть безкоштовні аналізи на холестерин

7 Лютого 2014 08:18
Волиняни найчастіше помирають від серцево-судинних захворювань: інфаркту міокарда та інсульту.

Про це під час засідання підсумкової колегії управління охорони здоров'я Луцької міської ради розповів завідувач обласного центру кардіоваскулярної патології і тромболізису комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» Андрій Ягенський.

Зі слів медика, у 2013 році луцькі кардіологи інтенсивно працювали у двох основних напрямках – профілактика серцево-судинних захворювань та невідкладна допомога у випадку, якщо уже сталося непоправне.

«Загалом минулого року обстежили понад 30 тисяч волинян, зробили 157 коронарографій та 36 стентувань», - ділиться досвідом кардіолог.

Також, як наголосив Андрій Ягенський, у 2014 році мешканці області зможуть проходити безкоштовні обстеження на наявність холестерину у крові.

«Це можна буде зробити швидко і «безболісно». Люди бояться медустанов через брак часу», - резюмував лікар.

Довідково:

Коронарографія - метод рентгенологічного дослідження уражень вінцевих (коронарних) артерій серця. Суть маніпуляції полягає в тому, що за допомогою провідника рентген-контрастна речовина подається безпосередньо в просвіт вінцевих артерій, після чого проводять серію рентгенівських знімків, на яких можна буде виявити наявність атеросклеротичних бляшок та ступінь стенозу, міокардіальних містків тощо.

Стентування - оперативне втручання,проводиться з метою встановлення стента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хапуги Показати IP 7 Лютого 2014 09:40
Безкоштовно, тобто за благодійні внески?
sms Показати IP 7 Лютого 2014 10:40
Уточніть в якій лабораторії і № телефону. Дякую.
марія Показати IP 7 Лютого 2014 11:10
а ви ще розкажіть на скільки безпечним є введення контрасту в організм і як його виводити, а не про гарну рекламу наших "недорогих" лікарів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus