USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Турійську оздоровлюються на тренажері Бубновського

17 Лютого 2017 08:46
У територіальному центрі соціального обслуговування Турійського району надають соціальні послуги одиноким непрацездатним громадянам, учасникам АТО і членам їхніх сімей, інвалідам та іншим соціально незахищеним категоріям населення, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Наш заклад діє майже 20 років. Загалом у структурі терцентру чотири відділення: соціальної допомоги вдома, соціально-психологічної допомоги, організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення стаціонарного догляду для постійного проживання в селищі Луків. Щоб іти в ногу з часом, ми вирішили брати участь у проектній діяльності. У 2015 році завдяки співпраці з обласною радою облаштували кімнату галотерапії, так звану соляну шахту. А 2016-го спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» придбали тренажер Бубновського, апарат для приготування синглентно-кисневої пінки та аплікатори Ляпка», – розповів директор установи Віктор Мазурак.
Тепер учасники АТО та неповносправні жителі Турійщини можуть відновити фізичне і психічне здоров’я, не виїжджаючи з райцентру. У місцевому терцентрі соціальних послуг для цього є всі умови та кваліфіковані фахівці. Турійчани, які тут оздоровлюються, порівнюють терцентр із міні-санаторієм. І недаремно.

Соляна шахта, фіточаї та сеанси ароматерапії

У соляній шахті ефективно лікують хвороби дихальних шляхів та шкірні недуги. У кімнаті психологічного розвантаження проводять сеанси ароматерапії, готують лікувальні фіточаї. У кімнаті інноваційних послуг усіх охочих вчать користуватися інтернетом за допомогою комп’ютерів або ж смартфонів. Цікаво, що завсідники цих занять – пенсіонери, які хочуть спілкуватися з дітьми та внуками у соцмережах.
У кімнаті фізичної реабілітації є велотренажер, профілактор Євмінова, шведська стінка, масажне крісло, гантелі. Однак учасники АТО, які підірвали здоров’я під час бойових дій, потребували занять на тренажері Бубновського.
«Якщо походити рік у бронежилеті, спина про себе нагадає, – каже учасник бойових дій, заступник голови ГО «Спілка учасників АТО «Булат» Сергій Хомич. – Заняття на тренажері Бубновського дозволяють зміцнити м’язи спини».

Турійчанка Ніна Шевчук має проблеми з кульшовим суглобом. Лікарі попередили, що оперативного втручання жінці не оминути. Та пані Ніна довідалася, що їй може допомогти тренажер Бубновського. Жінка була готова їздити на курс реабілітації до Львова чи Києва. А коли тренажер з’явився в Турійську, почала регулярно займатися. Разом із лікарем розробили комплекс вправ, і тепер Ніна Шевчук може ходити вулицею самостійно, не спираючись на паличку.
За словами лікаря терцентру Ольги Вдовиченко, заняття на тренажері Бубновського дозволяють відновити кістково-м’язову систему організму. Працюючи за певною методикою, можна вилікувати остеохондроз та грижі міжхребцевих дисків.

«Родзинка тренажера Бубновського в тому, що всі вправи на ньому виконують у горизонтальному положенні. Завдяки антигравітаційній дії суглоби максимально розвантажуються, а м’язи максимально напружуються. У кожній позиції працюють різні групи м’язів, кістки наповнюються киснем. При недугах хребта дуже корисна лікувальна фізкультура. Правильні навантаження допоможуть краще, як дорогі пігулки та уколи», – каже Ольга Вдовиченко.

Спочатку фізична реабілітація, потім – психологічна

Придбання тренажера Бубновського ініціювали працівники терцентру на чолі з психологом Оленою Шадурою.

«У квітні минулого року в нас відкрилося нове відділення – соціально-психологічної допомоги для учасників АТО та членів їхніх сімей. Більшість вояків – після поранень і контузій. Насамперед вони потребують фізичної реабілітації. Багато хлопців приїжджають із сіл району», – пояснює психолог.
«За період воєнних дій на сході до війська було мобілізовано приблизно 600 жителів Турійщини. Станом на 1 липня 2016 року демобілізовано 450 осіб, із них 21 – з порушеннями опорно-рухового апарату внаслідок поранень. Щоб уражені м’язи не атрофувалися, їх треба розробляти. Лікар пояснила, що найкращого результату досягають після занять на тренажері Бубновського, тому люди погодилися на співфінансування. У рамках проекту також придбали аплікатори Ляпка й апарат для приготування синглентно-кисневої пінки», – каже керівник турійської філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олена Мазурак.

Ольга Вдовиченко наголошує: киснева пінка, яку готують на основі сиропу кореня солодки та відвару трав, чинить загальностимулювальну дію і збагачує кров киснем. Аплікатори Ляпка допомагають зняти больовий синдром і покращують циркуляцію крові. Після кількахвилинного масажу аплікатором у вигляді валика заняття лікувальною фізкультурою будуть набагато результативнішими.
Відтак за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та небайдужих людей комплексна фізична реабілітація учасників АТО та членів їхніх родин у Турійську стала ще ефективнішою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus