USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Волинську обласну лікарню кличуть «критиканів»

9 Вересня 2014 14:25
Голова Волинської ОДА вважає, що обласна клінічна лікарня не поступається престижним столичним клінікам. А тих, хто критикує керівництво медзакладу, кличе подивитися на роботу. Бо мовляв, критика – безпідставна.

Про це Володимир Гунчик сказав під час відкриття двох відділень ВОКЛ після капремонту сьогодні, 9 вересня.

Так, зі слів очільника ОДА, всім тим, хто критикує роботу ВОКЛ, варто подивитися, як там працюють медики.

«У нас є багато тих, хто добре навчився критикувати, але має мало підтверджень. Приїдьте і подивіться, як сьогодні працює цей медзаклад. Обласна лікарня нічим не відрізняється від престижних київських клінік. Більше давайте інформацію, що робиться щоденно для кожної людини», - звернувся Володимир Гунчик до головного лікаря закладу Івана Сидора.

Зауважимо, що цю ремарку голова облдержадміністрації додав після того, як головного лікаря ВОКЛ запитали про джерела фінансування реконструкції та оснащення відділень. Іван Сидор переконував, що на це використали залучені кошти, зокрема благодійні.
Нагадаємо, в обласній раді не раз активісти вимагали звільнити головного лікаря ВОКЛ Івана Сидора. Свого часу ініціювати дострокове звільнення Івана Сидора з посади головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні був готовий кандидат на посаду начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

Згодом під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я людини, материнства та дитинства, 4 червня, депутати розглядали проект рішення про звільнення Івана Сидора з посади головного лікаря обласної лікарні. Однак члени комісії прийняли рішення, створити робочу групу, яка перевірятиме діяльність головного лікаря обласної лікарні. До її складу мали увійти представники депутатського корпусу, фінансових органів, громадських організацій. А сам Іван Сидор запевняв про готовність піти у відпустку на момент перевірки.

Активісти ж переконували, що звільнити Івана Сидора є за що. Це і діяльність благодійної місії «Надія», яка не звітується про використання коштів. Також в громадських організаціях є, переконують, чимало інформації про те, що Іван Сидор зловживав службовим становищем. Чимало запитань викликає закупівля медикаментів лише у певних аптеках, також те, як використовуються кошти на ремонт, мовляв, в лікарні ремонтуються за бюджетні гроші фасади, а не палати. Також громадськості не подобається, що Іван Сидор, згідно зі свідченнями інших людей, агітував за Партію Регіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
віктор Показати IP 9 Вересня 2014 14:28
напевно це не благодійні а примусові внески...
666 до віктор Показати IP 9 Вересня 2014 14:40
точно примусові, там навіть ренген не зроплять поки не заплатиш, шарашкіна контора а не лікарня
666 до віктор Показати IP 9 Вересня 2014 14:40
точно примусові, там навіть ренген не зроплять поки не заплатиш, шарашкіна контора а не лікарня
лучани Показати IP 9 Вересня 2014 14:37
Гунчи продовжив " славну" традицію Клімчука. На біле казати чорне. Сидор не похвали заслуговує , а суду. Він перетворив державну лікарню на приватну, де ходить чорний нал, де рекет пацієнтів,де приховують лікарські помилки.
волинянка Показати IP 9 Вересня 2014 15:09
гунчик лікарню вихваляє, як і клімчук свого часу. але чомусь цих державних мужів такі лікарні не влаштовують. клімчук їздив лікуватися у німецьку клініку шеріте.
Patrik Показати IP 9 Вересня 2014 15:14
Це вже якесь дежавю... Сидор непотопляємий! «У нас є багато тих, хто добре навчився критикувати, але має мало підтверджень.", - говорить Гунчик... Те що на сьогоднішній день І. Сидор перебуває на волі та ще й на своїй посаді, це не показник його законослухняності або якихось інших заслуг і не вина "критиканів", які буцім-то то не мають належних доказів, а факт недопрацювання правоохоронних органів... Губернатор робить велику помилку, ставлячи в приклад очільника ВОКЛ, бо недалекий той час, коли Україна стане правовою державою і відповідати перед Законом прийдеться обов'язково... Так що, Володимиру Петровичу та Іване Миколайовичу, не варто блефувати, бо час працює не на вашу користь.
Пам'ять Показати IP 9 Вересня 2014 15:31
Сидор свій вік приховує, а ви про якісь кошти.
точно Показати IP 9 Вересня 2014 16:11
ні Порох,ні Гунчик не збираються змінювати систему.
до голови ОДА Показати IP 9 Вересня 2014 16:13
А коли вже областна лікарня відкрие центральний вхід для людей які приходять у лікарню та похвалиться який же він гарний, а то все відділення та відділення, а зайти у відділення як? Покажіть похваліться кудою люди ходять до тих відділень.
Таня Показати IP 9 Вересня 2014 16:19
Головний лікар може бути успішним менеджером (Сидор успішний), а от лікуючі - повинні бути професіоналами. Хто знайомий (з власного досвіду) з роботою ендокринологів ВОКЛ, той знає про цих "профі" на чолі із завідувачкою-ординоносицею (цікаво, чи вилікувала вона когось з пацієнтів за всю свою лікарську практику?). Теж питання й до її колег. Молоді діагнози виписують з Інтернету, а старушки - кінські дози гормонів виписують пацієнтам.
Герасим Показати IP 9 Вересня 2014 16:32
Гнилішої системи як в медицині немає ніде-сплошні побори і непрофесіоналізм, тільки на кишеню працюють, а Сидору треба вже і совість мати-іди діду внуків глядіти, скільки ще йому треба хат збудувати щоб втихомирився, і все за мізерну зарплату.
Майдан Показати IP 9 Вересня 2014 17:13
Прочитав коментарі до статті і зрозумів, що напевно ці коментарі мали б бути статею, а не наоборот.У цих відгуках пане Гунчик-справжня ситуація в ВОКЛ. Та от чи ви це зрозумієте?
Волинянин Показати IP 9 Вересня 2014 19:26
Господи!!! Як ті головні лікарі тримаються за свої крісла , адже зарплати у них 3-7тисяч гривень. І Будують хороми собі дітям та внукам.......А поставити Пана Сидора головним лікарем іншої лікувальної установи ....і так кожного головного лікаря на посаді в одній установі не більше 5 років.....Поки навчилися хімічити термін кінчався Так. Їм нічого боятися все куплене КРУ,прокуратура........
Церковна миша Показати IP 9 Вересня 2014 22:53
Все те же на манеже.
888 Показати IP 24 Вересня 2014 20:58
я б взагалі заборонив людям пенсійного віку працювати,тому що по перше молодь немає місця,а по друге в них мізки вже не працюють в правильному руслові,,,,громада повинна взятися за очищення цих корупційних пик і навести порядок в цій прогнившій системі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus