USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку на ринку закрили кіоски з шаурмою

15 Серпня 2011 10:46
У Луцьку на Завокзальному ринку у торгових точках шаурму та хот-доги виготовляли при відсутності умов для дотримання особистої гігієни.
Такого висновку дійшли працівники санстанції, які перевірили об’єкти минулого тижня. Про це повідомили у міськрайонній СЕС.
У підприємця Березовської, зазначили у санстанції, було недостатньо розроблювального інвентарю, не дотримувалося товарне сусідство при зберіганні продуктів.
Підприємця оштрафували, експлуатацію кіоску «Шаурма» тимчасово заборонили.
А в кіоску «Шаурма» підприємця Мабудова були відсутні дозволені МОЗ України миючі і дезінфікуючі засоби. Прибиральний інвентар і розробні дошки використовувалися без маркування. Підприємця теж оштрафували.
У цеху підприємця Жайворонко на Завокзальному ринку, де виготовляли борошняні вироби, відсутня була гаряча протічна вода. Крім того, порушувалися режим миття виробничого інвентарю і правила особистої гігієни. Температурний режим зберігання продуктів не контролювався, термометри в холодильниках відсутні.
За виявлені порушення підприємця оштрафували, експлуатацію цеху тимчасово зупинили.
Також тимчасово призупинили роботу кафе «БУМ», що на вулиці Електроапаратній, 3.
Кафе функціонувало без гарячої протічної води, режим миття посуду і виробничого інвентарю порушувався, не дотримувались правила товарного сусідства.
За виявлені під час перевірки порушення підприємця притягнуто до адміністративної відповідальності.
Порушення режимів миття столового посуду виявили і в закусочній «Зустріч» на Завокзальному ринку. Тут була відсутня гаряча вода в мийній.
За порушення санітарних правил фахівця з методів розширення ринків збуту оштрафували, заборонили виготовлення страв і використання обмінного посуду.
Загалом протягом тижня фахівці санітарно-епідеміологічної станції Луцька та Луцького району перевірили 47 об'єктів, харчових підприємств. Порушення санітарного законодавства виявили на 11 об’єктах.
Порушників притягнули до адміністративної відповідальності, наклали 11 штрафів на суму 1870 гривень.
Тимчасово зупинили експлуатацію трьох закладів торгівлі і ресторанного господарства, на одному обмежили асортимент.
Відсторонили від роботи 9 осіб у зв'язку із відсутністю медичного огляду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Аня Показати IP 15 Серпня 2011 10:50
Частіше треба перевіряти. Бо там таке робиться!!!!!
Spaceman Показати IP 15 Серпня 2011 11:05
Кіоски з шаурмою не можна закривати, а то розплодиться забагато бродячих собак. :)
Гурман Показати IP 15 Серпня 2011 12:33
Підтримую попереднього коментатора. Там добре йде собаче і котяче мясо. Якби вони попрацювали пару років, то в собачому притулку проблема відпала сама собою.
Rom Показати IP 15 Серпня 2011 12:38
За радянського союзу в жодному магазині не було гарячої води. Була тільки холодна вода і хлорка. Понавигадували норм... Одні відключають воду гарячу а другі бігають штрафують - злагоджена робота!
111 Показати IP 15 Серпня 2011 13:22
ще б порозганяли "кавказкіх братьєв" з газонів з їх торгівлею кавунами та іншим
Юрій Показати IP 15 Серпня 2011 16:42
В мого знайомого бабуля в санстанції працює, так в неї тільки й мороки що бігати всім медкнижки робити, зараз в харчовій промисловості ніхто медогляд не проходить заплатив 60 грн і тобі все за 1 день зробили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus