USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В ОДА – за реорганізацію дільничних лікарень на Волині

17 Жовтня 2016 14:18
Непопулярним, але ефективним кроком вважають в облдержадміністрації закриття трьох дільничних лікарень у Старовижівському районі та створення на їхній базі пунктів екстреної медичної допомоги.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 жовтня.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що в Камінь-Каширському районі 42 тисячі населення, що в 4 рази більше, ніж у Старовижівському, фуекціонує лише одна лікарня. Водночас у Старовижівському районі є чотири лікарні. За такої системи та структури закладів охорони здоров’я, зі слів посадовця, не витримає жоден бюджет.

«Тому рішення непопулярні, але рухатися у напрямку реформ потрібно», - наголосив голова ОДА.

Рішення про те, що на базі трьох дільничних лікарень у Старовижівському районі створять пункти екстреної швидкої допомоги він назвав найбільш ефективним варіантом.

Районна лікарня повинна сконцентрувати на собі вторинний рівень надання медичних послуг, тож її необхідно забезпечити необхідним обладнанням, найбільшою ж проблемою лишаються кадри. Зі слів посадовця, це питання піднімають не лише на рівні облдержадміністрації, а й на рівні прем’єр-міністра. Так, урядовці повідомляють про те, що кошти виділяють, але не вистачає терапевтів, хірургів, анестезіологів.

Нагадаємо, що мешканці Старовижівського району виступали проти закриття дільничних лікарень, адже їх непокоїть, чи зможе карета швидкої допомоги бездоріжжям доїхати за двадцять хвилин до найвіддаленішого куточка району і чи отримає хворий медичну допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вітя Показати IP 17 Жовтня 2016 15:32
Бюджет не витрамає, пане гунчик? А люди витримають? Як зараз лікарі відносяться до своєї роботи? здебільшого халатно, тому навпаки треба їм доавити зарплату і відповідальність з лікарів посилити негайно!!! А то закрити а люди ж здоровшими не стають що ви все закриваєте. Он недавно на ВН писали що Вандьо і його мати квартири маєтки мають і таких багато в оласті Волинській. То чому б з таких не потянути не продати маєтки і бюджет наповниться ! А то все на бідних доять деруть нема слів
Сераховичі Показати IP 17 Жовтня 2016 16:19
Пане Гунчик! В нас уже закрили лікарню!А авто швидкоі допомоги "відібрали" раніше! Спочатку потрібно було б щось відкрити! а не просто обіцяти не можливого!
капець Показати IP 17 Жовтня 2016 17:41
Скільки лікарів не хватає в Києві? гунчику ! опустіться на землю! і тим що ви закрили лікарню в Сераховичах не привабить жодного анестезіолога в район!
ыван Показати IP 17 Жовтня 2016 18:22
рухатись в напрямку реформ а що ці реформи дають простому українцю закриття шкіл скорочення медичних установ закриття бібліотек сбк безробіття як прокормити сімю при таких зарплатах як сьогодні а ціни вже з52 млн залишилось 42 оце результат так званих реформ олігархи жирують журналюги майже всі продажні а політики ідалі брешуть от івсі реформи відчепіться від нас із тими реформами
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2016 19:17
А які хвороби лікують у тих лікарнях, які мають закрити? Скільки хворих за рік там лікується? Там є рентгенапарат, апарати ЕКГ та УЗД? Які аналізи робить лабораторія (якщо вона там є)? Чи є там банальні термометри, тонометри? Там є кисень для важкохворих? Хтось з персоналу бачив мішок Амбу, чи хоча б чув для чого він є? Це справді лікарні з яких хворі ні за що не поїдуть лікуватись у Старовижівську, Ковельську чи обласну лікарні?
іван Показати IP 18 Жовтня 2016 12:05
т о може потрібно це все забезпечити у місцеві лікарні щоб воно було по місцю проживання але якщо міністр не ходить на комітет і не просить гроші то дядькам кажуть що треба закривати лікарню бо не має коштів у бюджеті
Марта Показати IP 19 Жовтня 2016 17:40
У мене складається одна думка...є зацікавленні люди на створення приватної медицини)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus