USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Європі рекордна кількість хворих на кір

20 Серпня 2018 20:55
За перші шість місяців 2018 року в Європі на кір захворіла 41 тисяча дітей та дорослих, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я. При цьому з 2010 по 2017 рік річна кількість захворювань не перевищувала 23 927 випадків у 2017-му. Найменше європейців хворіли в 2016-му – 5 273, інформує Радіо Свобода.

Спираючись на локальні звіти по країнах, ВООЗ повідомляє, що з початку року від хвороби померли 37 людей.

«Ми закликаємо всі країни вдатися до негайних, широких, відповідних по контексту заходів, аби зупинити подальше поширення цього захворювання. Міцне здоров’я для всіх починається з профілактичних щеплень, і, доки цю хворобу не буде ліквідовано, ми не зможемо виконати свої зобов’язання відповідно до Цілей сталого розвитку», – заявила Регіональна директор Європейського відділення доктор Сюзанна Джейкаб.

Понад тисячу випадків захворювання за рік зафіксували в семи країнах Європи: Франції, Грузії, Греції, Італії, Росії, Сербії та Україні. На Україні ВООЗ робить окремий акцент: за даними організації, з початку року на кір захворіли 23 тисячі українців.

Водночас українське Міністерство охорони здоров’я повідомляло про майже 29 тисяч випадків.

Регіональна комісія з верифікації елімінації кору та краснухи висловлює занепокоєність через недостатній нагляд за хворобою та низьким рівнем вакцинації в деяких країнах.

«Кожна людина, яка не є вакцинованою, лишається вразливою, незалежно від того, де вона живе, і кожна країна повинна поширювати охоплення (вакцинації – ред.) та закрити пробіли», – радить директор Відділу надзвичайних ситуацій та інфекційних захворювань Регіонального відділення ВООЗ в Європі.

Всі 53 країни регіону переглянуть проміжний прогрес щодо втілення цілей Європейського плану дій з вакцинації на 68 сесії Регіонального європейського комітету ВООЗ, який триватиме в Римі з 17 по 20 вересня.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом двох годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 20 Серпня 2018 21:47
От і повилізали наслідки думання жопами. Чи чим там ці всі вегани-сироїди-уріносамотерапевти-сонцеїди думають. Клінічній дурі не доведеш нічого, там ніякі століття медицини, тисячі лікарів і взагалі наука - не авторитет. В неї бетонний аргумент - або "я в века чітала", або "мені мій Ібн-Гуру Вєганскій сказав". Тому, пацани і чоловіки, правильний вибір один і тільки один. Бачиш дуру - обходиш і йдеш далі своєю дорогою.
Лучанин Показати IP 21 Серпня 2018 08:58
"від хвороби померли 37 людей." - від звичайної простуди більше помирає. А скільки шкоди завдає неправильне харчування - надмірне вживання цукру та рафінованої їжі, яке провокує серцево-судинні захворювання, які посідають перші місця по смертності. Особливо шкідливі трансжири, з яких в нас виготовляють печиво, цукерки, додають у молочні продукти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus