USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В аптеках Волині можна купити «заводський брак»

8 Квітня 2011 12:43
Минулоріч в аптеках Волині не знаходили фальсифікованих ліків, проте виявляли неякісні.

Про це під час прес-конференції в обласному управлінні охорони здоров’я у п’ятницю, 8 квітня, розповів начальник Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Волинській області Володимир Скорбатюк.

Він розповів, що у 2010 році в лабораторії обласної інспекції з контролю якості лікарських засобів дослідили 1 340 лікарських препаратів, вилучених з аптечних пунктів в ході перевірок. Аналізи показали, що 41 препарат був неякісним.

«Це не означає, що це фальсифікат. Це заводський брак. Взагалі в нашій області не було зареєстровано фальсифікованих ліків», – каже він.

Серед неякісних препаратів трапляються ліки як вітчизняних, так і зарубіжних виробників.

Також Скорбатюк розповів, що у волинських аптеках порівняно рідко фіксуються випадки продажу лікарських препаратів, які потребують рецепту лікаря. Фармацевти вимагають рецепт, і лише тоді, коли покупець його показує, продають препарати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 8 Квітня 2011 18:33
Ну да, не було? "Аква-Маріс" спрей назальний. В 90% аптек у Луцьку останні 2 роки (2009-2010) був тільки фальсифікат (дозатор без насічок, вигляд як в оплавленого, при вживанні відчувається свербіння)!!! Я це можу казати, бо купив один такий, а потім шукав по аптеках оригінал (життєва необхідність) - обійшов майже всі, окрім тих що на окраїнах міста. Знайшов лише в одній (реклами робити не буду). Це тільки один випадок. Для чого так відверто брехати (мабуть теж життєва необхідність - відкати)?
tarasick до Лучанин Показати IP 10 Квітня 2011 16:30
:)))) Помітно, що Ви не знаєте, як відбираються препарати на аналіз під час перевірки. Ну не може інспектор фізично перевірити всі кілька тисяч упаковок, які знаходяться в аптеці. Окрім того, з чого Ви взяли, що це не заводський брак (хоча б зношена прес-форма, або невдала партія яку "провтикали"). А взагалі, треба було звернутись в лабораторію - вони б зробили аналіз, того що Ви їм принесли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus