USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинь може залишитись без безкоштовного альбуміну

25 Квітня 2017 16:55
Вже з вересня Волинь може залишитись без дороговартісного медикаменту альбуміну, який безкоштовно постачає в обмін на донорів Волинська обласна станція переливання крові.

Про це йшлося під час засідання комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Головний лікар закладу Юрій Кременець зазначив, що волинська станція є однією з останніх в Україні, яка виготовляє альбумін з донорської крові.

Цей препарат є дорогим - ціна виробника становить 875 гривень за 100 мілілітрів, а в аптеці його реалізують за 1200 гривень. Мінімальна кількість препарату для того, аби, приміром, запустити кишечник при серйозних хворобах - 600-800 мілілітрів. А хворим на онко в деяких випадках в день протягом 1-2 тижнів потрібно по 3-4 флакони.

До останнього часу станція переливання крові в обмін на донорів надавала альбумін безкоштовно. При чому, препарат був хорошої якості. Натомість, в Міністерстві охорони здоров’я вирішили, що відтепер такі препарати мають відповідати стандарту GMP. В обласної станції переливання крові термін дії дозволу на його виготовлення закінчується в вересні, а продовжувати його міністерство не збирається.

«Очевидно, що такі умови прописали спеціально під монополіста», - каже голова комісії Олександр Зінчук.

Він пообіцяв на зустрічі з директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником 28 квітня звернути увагу на це проблемне питання. Також депутати планують підготувати звернення на Кабмін, Верховну Раду та Антимонопольний комітет України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus