USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинь - на порозі епідемії грипу

28 Листопада 2016 09:57
Кількість хворих на грип на Волині збільшилася майже на півтисячі за тиждень. Медики прогнозують, що найближчим часом може розпочатися епідемія грипу.

Про це йшлося під час оперативої наради в голови облдержадміністрації 28-го листопада.

Зі слів начальника управління охорони здоров'я ОДА Ігора Ващенюка, на Волині хворих грипом вже 5 тисяч осіб.

«Щодо грипу, то хворих вже 5 тисяч осіб. За минулий тиждень захворіли на 462 особи більше, ніж тиждень тому. Зараз кількість хворих на 3.2% менша від епідеміологічного порогу. Тому область найближчим часом вступить в епідемію грипу», - повідомив чиновник.

Ігор Ващенюк запевнив, що область готова до епідемії. Щодо проблем, розповів він, то в Локачинському районі не можуть проводити цілодобове лікування важкохворих через проблему з кадрами. У зв'язку з цим, прийняли рішення госпіталізувати людей в обласну інфекційну лікарню.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, про готовнісь Волинської області до грипу та грип-пневмонії розповів нещодавно розповів і головний пульмонолог області Олег Яковенко.

Інформація у лікаря невтішна: вакцини проти грипу та основного противірусного препарату "Озельтамивіру" в області за станом на кінець жовтня ще не було. Також були відсутні експрес-тести для діагностики грипу в медичних закладах. Щодо забезпеченості закладів охорони здоров’я централізованою подачею кисню, що є основним джерелом для респіраторної підтримки хворих з гострою дихальною недостатністю, у відділеннях реанімації, то вона виконана лише на 33%.

Зазначив Яковенко також нульову забезпеченість закладів охорони здоров’я обладнанням для газового аналізу крові та РН для діагностики та моніторингу гострої дихальної недостатності відповідно до сучасних стандартів.

Після оприлюднення цієї інформації назрів конфлікт між медиком, який наважився публічно розповісти про проблеми медицини, та облдержадміністрацією.

Згодом був оприлюднений лист за підписом заступника голови ОДА Світлани Мишковець у якому йшлося, що орієнтовна потреба в коштах для закупівлі вакцин проти грипу, експрес-тестів для діагностики грипу, противірусних та антибактеріальних препаратів в епідперіод 2016-2017 років для населення області складає в загальному 6,528 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лол Показати IP 28 Листопада 2016 23:16
Курви, куди вакцини діли?! Ще місяць назад МОЗ звітував що вакцини вже в регіонах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus