USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Волиньрада виділить кошти для лікування хворих на муковісцидоз

25 Квітня 2017 23:17
Передбачити виділення коштів на лікування хворих на муковісцидоз на умовах співфінансування з місцевими радами рекомендують депутати Волиньради черговій сесії.

Про це йшлося під час засідання комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Голова Волинського осередку ВГО «Всеукраїнська асоціація допомоги хворим на муковісцидоз» Володимир Онишко каже, що його сину, як і іншим, хворим на цей страшний недуг, щодня потрібні ліки, інгаляції, а двічі на рік – амбулаторне лікування.
Все це вимагає коштів, і батьки не можуть повністю забезпечувати лікування. Відповідно до розрахунків спеціалістів, на лікування 1 дитини на рік потрібно 200 тисяч гривень. Зокрема, на закупівлю медикаментів та амбулаторне лікування. Враховуючи, що такий дітей в області є 21, загальна сума на рік становить 4,3 мільйона.

Голова профільної комісії Олександр Зінчук зазначив, що в районах часто «ховають» гроші, тримаючи їх на рахунках і уникаючи співфінансування. Тому запропонував, аби лікування на умовах співфінансування здійснювали місцеві ради.
З обласного бюджету, своєю чергою, обіцяють виділити кошти на медикаменти.

Відтак, депутати рекомендували сесії Волиньради підтримати даний проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus