USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

ВООЗ визнала залежність від відеоігор хворобою

18 Червня 2018 21:51
Всесвітня організація охорони здоров'я внесла залежність від відеоігор в Міжнародну кваліфікацію хвороб (ICD-11).

Про це йдеться на сайті організації, пише Главком.

Згідно з кваліфікацією, геймера можуть визнати хворим, якщо відеоігри стали його пріоритетом, займають все більше часу і заважають особистому, соціальному, сімейному та професійному життю.

При цьому ці симптоми повинні спостерігатись не менш як рік.

Довідково. Відеоігрова залежність або залежність від відеоігор — форма психологічної залежності, що виявляється в нав'язливому захопленні відеоіграми. Основними проявами цієї залежності є бажання все більше часу проводити за відеоіграми і дратівливість, коли такої можливості немає.

Відеоігрова залежність має як фізіологічні, так і емоційні симптоми. До фізіологічних належать втома, мігрені через напругу очей, кистьовий тунельний синдром, викликаний надмірним використанням геймпадів або комп'ютерної мишки, недогляд за особистою гігієною. Емоційними симптомами є неспокій і дратівливість поза грою, заклопотаність думками про минулі і майбутні сеанси гри, обман близьких щодо часу, проведеного за іграми, самоізоляція з метою більше часу присвячувати відеоіграм.

Найбільш вразливими до розвитку такої залежності є діти і підлітки, зокрема хлопчики. Крім того до груп ризику належать ті, хто страждає від депресії, низької самооцінки, особи, що мають слабкі соціальні навички і/або багато неструктурованого часу, такі як школярі, незадіяні ніде поза школою. Під час розвитку залежності від відеоігор у особи можливий розвиток агорафобії, людина не хоче спілкуватися із зовнішнім світом або боїться це робити, для неї комфортно робити це безпечно — на відстані у відеогрі. Нерідкі випадки, коли геймер заперечує свою залежність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 18 Червня 2018 22:04
Азарт то справа для молодьожи дуже хороша та корисна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus