USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як ізраїльські медики лікують постраждалих на Майдані волинян

20 Березня 2014 19:32
Медик, який лікує волинянина - учасника подій на Майдані - відмовився від частини гонорару за свою роботу.

Так, Інформаційне агентство Волинські новини вже інформувало про те, що учасник подій на Майдані в Києві Олександр Гуч (Пегас) після складної операції зміг стати на ноги.

Нашому кореспонденту вдалося поспілкуватися із Сашком через Skype і розпитати про те, як лікують його та інших постраждалих в ізраїльських клініках.

Олександр розповідає, що разом із ним виїхало десять людей на лікування. Один юнак полетів окремо із волонтеркою, яка проплатила політ. Іших дев’ятеро осіб доправили спеціальним рейсом, який був проплачений за кошти меценатів. «Був німецький літак, який спеціально займався перельотом хворих. Ця компанія дуже солідна, тому що за кожним пацієнтом наглядає персонал, регулярно міряють тиск, температуру, цікавляться самопочуттям, загалом турбуються добре» - каже Сашко.

З його слів, після прильоту, його і іншого постраждалого волинянина Артема Запотоцького привезли у Єрусалимську клініку АДАССА, а інших постраждалих - у госпіталь біля Тель-Авіву. Він зазначає, що перебування у цій клініці - дороге. Щоденна оплата становить близько півтори тисячі доларів, тому пацієнти тут надовго не затримуються.

Олександр Гуч розповідає, що під час операції 14 березня медики вийняли з лівої ноги металеве кріплення. Воно було встановлене ще в Києві, спеціально для транспортування пацієнта за кордон. Потім над коліном, де пройшла куля, лікарі косметично відкоригували вигляд ноги. Адже після того, коли куля розміром з людський палець наскрізь пробила ногу, рана виглядала жахливо. Також медики продезінфікували місця, в яких почав набиратись гній. «Під час перев’язок на бинті видно маленькі кров’яні плями, кровотеч немає, тобто все йде до одужання. Проте, як з’ясувалось, у правій нозі досі знаходиться куля чи то осколок від неї, але його дістануть згодом» - зазначив Пегас.

Післяопераційна реабілітація Сашка триватиме мінімум 6 тижнів. Все залежить від того, як його нога «поводитиметься». Так, на даний момент він не відчуває м’язів і не може піднімати кінцівку. Що стосується інших постраждалих, то зараз у реанімації ніхто не перебуває. А двоє хлопців ще в понеділок вилетіли до України разом із волонтером – Наталією Поповою.

Досі залишається складною ситуація з волинянином Артемом Запотоцьким. Він, провівши всього два дні на майдані, отримав серйозне поранення. Його тіло паралізоване від грудей до пальців ніг. Наразі хлопець знаходиться у реабілітаційному корпусі клініки АДАССА.

Зі слів Олександра, коштів на лікування із пацієнтів не вимагають, тому що гроші надходять з України - там їх збирають волонтери. Також тут зробили деякі знижки на лікування. «Адміністрація та персонал клініки із розумінням ставляться до хворих з України. Мій особистий ортопед відмовився від частини гонорару - приблизно десяти тисяч доларів» - резюмував Гуч.

Сьогодні поряд із Олександром знаходиться його мама. До Ізраїлю їй допомогла дістатися Наталія Попова, яка організувала збір коштів на придбання квитків у дві сторони.

Про політику Олександр наразі розмовляти не хоче і не коментує події в Криму. Він слідкує за новинами в Україні і надіється, що нова влада зможе себе реалізувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 20 Березня 2014 20:20
Пожалуйста,расскажите подробнее о лечении Артема Запотоцкого, знаю его брата,но не всегда есть возможность расспросить
s Показати IP 20 Березня 2014 21:26
а якже же жидва?
33 квартал до s Показати IP 20 Березня 2014 23:17
коментар було видалено
113 Показати IP 20 Березня 2014 21:32
а жидва як ви шановний висловлюєтесь-просто люди-для них не існує національності-поважають всіх і повірте-хто був в ізраілі-100 процентів будуть згідні зі мною!!!!!!!!!
Горохівець Показати IP 21 Березня 2014 09:25
Особлива вдячність "жидві" і за те, що лікувала вояків УПА, ризикуючи перед гітлерівцями та НКВД. І нині це їм небезпечно - Путлер та ПР не дрімають.
Бульба Показати IP 21 Березня 2014 09:39
Давно подозревал что ******* и Израиль одна мафия. Как известно, ранее ходили слухи о финансировании Коломойским "Свободы". Однако, и в партии и бизнесмен их опровергают.
мв Показати IP 21 Березня 2014 10:31
масони... саєнтологи... якою і керуть і фінансують жиди та американці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus