USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Як луцькі медзаклади будуть економити взимку

12 Серпня 2014 18:05
Через недостатнє фінансування бюджетної сфери, луцькі медзаклади шукають шляхів економії електроенергії, газу та природних ресурсів. Для цього у лікарнях впроваджують енергоощадні технології та монтують устаткування, яке дозволяє економити на опаленні.

Про це стало відомо під час наради в головного медика Луцька на тему «Виконання заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 р.р.», що відбулась сьогодні, 12 серпня.
Так, у рамках підготовки до осінньо-зимового періоду, медзаклади виконують загальні роботи з перевірки лічильників, підготовки автомобільної техніки, налаштування тепло- та водопостачання, ремонтують дахи, замінюють віконні блоки на енергозберігаючі, встановлюють тепловідбивні екрани, тощо.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель, цьогоріч медиків чекає особливо ретельна підготовка до зими через недостатнє фінансування з держбюджету. Окрім того, ескупалам дали завдання покращити показники енергозбереження на 30-40% і 10% щодо використанню газу.
Для цього до 1 вересня нинішнього року планують встановити енергозберігаючі теплопункти. Зі слів Кошеля, такі установки реалізували на базі деяких медичних закладів. Зокрема, у Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 вдалось досягнути економії у 30%.

Що стосується Луцького клінічного пологового будиноку, то там процес їх встановлення обіцяють налагодити найближчим часом – нині триває підготовка договорів. Котельня у клінічному закладі працює лише для підігріву води. В цілях економії, керівництво установи планує встановити у гінекологічному корпусі бойлери. Згодом обіцяють закупити електричні машинки, хоча, зі слів головного лікаря Михайла Токарчука, навантаження на пральню і так зменшили, оскільки, де можливо, використовують одноразову білизну.
Через два тижні планують завершити встановлення теплопункту і в Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №2. Зі слів головного лікаря закладу Ганни Кравчук, установа власним коштом замінила частину вікон на пластикові. Тут, як і в пологовому будинку, для економії встановлюють міні-бойлери.


До слова, у Луцькому клінічному пологовому будиноку, Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 та Волинській обласній дитячій лікарні всі вікна вже замінені на пластикові, що, знов-таки, дозволяє економити на опаленні.

Відновили електрощитові підстанції та встановили нові лічильники після аварії і в Луцькій міській клінічній лікарні №2. На це, зі слів головного лікаря Лариси Духневич, витратили близько 500 тисяч гривень, проте ці гроші до цих пір «висять» в казначействі і виконавцю робіт їх так і не виплатили.
У рамках співпраці з НЕФКО тут здійснили капітальний ремонт теплової ізоляції трубопроводів, замінили лампи на енергозберігаючі, встановили тепловідбивні екрани, а також металопластикові вікна та двері. Проте будівля потребує дороговартісного ремонту трубовідводу води.

Довідка

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) – це міжнародна фінансова установа, що була заснована в 1990 році п'ятьма Північними країнами: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. Станом на сьогодні корпорація фінансує широкий спектр екологічних проектів у країнах Центральної та Східної Європи, включаючи Росію, Білорусію та Україну. Діяльність НЕФКО спрямована на проекти, що покращують стан довкілля і водночас є ефективними з точки зору витрат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
дідо Показати IP 12 Серпня 2014 18:10
Поки чиновники думають.як опалювати лікарні, головний лікар інфекційної лікарні відпочиває у ЯЛТІ !!!!!. Війна війною, а відпочинок понад усе.
Ви вже вибачте! до дідо Показати IP 12 Серпня 2014 18:27
Але хто подбає про психологічний стан нації??? Чи ви думаєте, що сидячи у монітора і зводячи нанівець свої нерви ви сильно допоможете країні! Помиляєтесь! У кожного своє місце . І хтось повинен захистити нас, а хтось подбати, щоб у післявоєнний час нам було де жити. Але всі ми люди і ми не повинні нехтувати відпочинком, бо за цими нервами криються захворювання, які й без війни виродять нашу націю. Слава Україні!
Анонім до Ви вже вибачте! Показати IP 12 Серпня 2014 19:52
Головний лікар інфекційної лікарні - РЕГІОНАЛ, депутат обласної ради. І не такий вже безцінний керівник - можна легко замінити! А за Ялту... - робіть висновки.
Вася до Ви вже вибачте! Показати IP 13 Серпня 2014 07:59
Правильно!!! Профiлактика перш за все!
Ялта до дідо Показати IP 12 Серпня 2014 18:40
коментар було видалено
поки грім не гряне . до дідо Показати IP 12 Серпня 2014 18:41
У всіх нормальних Європейських країнах всі ці вищезгадані речі давно реалізовані. Нашим же треба щоб щось сталось, щоб енергоефективність покращити. Але краще так, ніж ніяк - економія має бути суттєва, аби все те правда була, що тут журналісти понаписували а їм медики понаговорювали :)))
П до дідо Показати IP 12 Серпня 2014 20:37
Та невже у Ялті, він же на Мальдівах любить відпочивати!!!!
Анатолій Показати IP 12 Серпня 2014 18:18
Я часто мушу лягати в обласну лікарню, помню як холодно було холодно зимою в палатах ~+17, це менше встановленної норми, яка ж буде температура цієї зими, здогадатися не важко.
Анонім до Анатолій Показати IP 12 Серпня 2014 18:20
коментар було видалено
до аноніма до Анонім Показати IP 12 Серпня 2014 18:35
не етично і не виховано
Анонім до до аноніма Показати IP 12 Серпня 2014 18:52
Чому не етично ? Це життя. Людина .що часто хворіє і є невиліковною, лікується у гопсісі, і не займає чуже місце у звичайних лікарнях.
лучанка Показати IP 12 Серпня 2014 19:37
Кошель професіонал і прекрасна людина
L до лучанка Показати IP 12 Серпня 2014 19:44
Кошель - мудак, якого треба було гнати вже давно!!!!
Анонім до L Показати IP 12 Серпня 2014 19:56
Кошель повинен за свої ЛІВІ доходи САМ запроваджувати енергоощадні технології по лікарнях.
СаньОК до L Показати IP 12 Серпня 2014 20:38
Мітиш на його місце?
Ок до L Показати IP 13 Серпня 2014 07:55
Повністю з тобою згідний.
ддд до лучанка Показати IP 12 Серпня 2014 19:45
Фєдя, то ти?
рибак до лучанка Показати IP 12 Серпня 2014 21:45
Ну ти і дав !)) Кошель це хапуга якого треба гнати першого!
інфузорія до лучанка Показати IP 13 Серпня 2014 22:15
так-так! і синок в нього грамотний , чуйний молодий спеціаліст (сарказм)
Вася Показати IP 13 Серпня 2014 08:15
Хворiти- вредно!
Аня Показати IP 13 Серпня 2014 12:49
То ж цього старого м*д*ка, хабарника полішука-Кошеля ще досі не погнали.А що змінилося люди?Корупція і лікарнях зашкалює, групи інвалдності у 90 процентів "хворих" фальшиві. Які годовані тітки сидять, бідові, вони без бабла навіть рота не розкривають.Страшно йти до них, бо тхне хабарництвом і здирництвом.Хто і коли почне їх наказувати ?
Говерла до Аня Показати IP 14 Серпня 2014 09:52
Хабарництво - кримінальний злочин, маєте докази - заявляйте в прокуратуру. Інакше - Ваші висловлювання є наклепом, що також може бути покараним.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus