USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Як Волинь освоює мільйони доларів від Світового банку

3 Жовтня 2016 12:07
Тендери на закупівлю медичного обладнання та на реконструкцію об’єктів відклали на початок наступного року. Натомість уже підписана низка контрактів на організацію навчання медперсоналу первинної ланки. А ще на Волині готуються впроваджувати електронну систему спільної бази даних з реєстром групи ризику.

Нагадаємо, на Волині відбувається реалізація субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим на хвороби системи кровообігу» за кошти Світового банку.

Одним із заходів буде навчання лікарів сучасним методам профілактики і діагностики, зокрема й за кордоном. За 5 років на навчанні побувають 1500 лікарів і середня ланка медперсоналу, заплановані 492 семінари, причому, це навчання буде кількаетапним. Також на Волині розширять мережу амбулаторій: більше 100 існуючих реконструюють і закуплять нове обладнання для діагностики, а ще до них додадуться 86 нових, які створять на базі діючих ФАПів.

На кожну амбулаторію закуплять нове обладнання, на що запланували 2,5 мільйона доларів. А ще кожну амбулаторію оснастять автомобілем. Транспорт купуватимуть за обласні кошти, в рамках співфінансування. Також амбулаторії планують обладнати комп’ютерами і доступом до мережі інтернет, адже в рамках проекту запланували за рік-два створити електронний реєстр осіб з високим ризиком хвороб системи кровообігу. Тож сімейні лікарі зможуть відслідкувати та моніторити своїх пацієнтів.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: НА ЩО ВИТРАТЯТЬ МІЛЬЙОНИ ДОЛАРІВ НА ВОЛИНІ

Про реалізацію проекту розповіли учасники прес-конференції сьогодні, 3 жовтня. З їхніх слів, у квітні цього року затвердили перелік з 31 об’єкта, у яких в 2016-2017 роках запланований перший етап ремонтно-будівельних робіт. Кошторисна вартість проектів - 93,9 мільйона гривень. Одночасно узгоджуються 21 об’єкт другого етапу і 34 – третього. На Волині уже підписали 16 контрактів на суму 726 тисяч доларів, оголосили 3 закупівлі послуг навчальних семінарів медпрацівників.

Цього року також планувалося оголосити тендери на реконструкцію погоджених об’єктів та закупівлю медичного обладнання. Фактично, 2 пакети тендерної документації надійшли на погодження до Світового банку.

З різних причин, у тому числі й кадрових перестановок у МОЗ, проведення тендерів відклали на початок наступного року. Ці торги сподіваються оголосити в січні-лютому 2017-го.

Крім того, готується ще 4 пакети тендерної документації: на ремонт та реконструкцію 21 об’єкта другої фази, на закупівлю медобладнання для вторинного і третинного рівнів, на придбання комп’ютерного обладнання для ведення медичної інформаційної системи та на друк розхідних матеріалів для навчальних семінарів.

До слова, на Волині є пропозиції розширити проект, у разі успішного завершення його реалізації в трьох напрямах: раннє виявлення раку простати та колоректального раку, раннє виявлення раку молочної залози та розвиток паліативної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Суддя Дред Показати IP 3 Жовтня 2016 13:28
В нас це виглядае як черговий дерибан грошей....
до суддя Дред Показати IP 3 Жовтня 2016 18:21
Хіба в нас буває по іншому???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus