USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За смерть пацієнта звільнили «не того» лікаря? Пікет на Волині

20 Грудня 2013 11:25
Група жителів і медпрацівників Любомля нещодавно пікетували районну раду, вимагаючи справедливості. Таким чином вони протестували проти звільнення з роботи завідувача реанімаційного відділення райлікарні Олександра Згоранця. Водночас до депутатів райради, які зібралися того дня на чергову сесію, надійшло звернення колег опального лікаря, в якому вони просять захистити його трудові права, - повідомляє «Волинь-нова».
Акції протесту передували такі події. 15 листопада цього року до лікарні територіально–медичного об’єднання (ТМО) з місця ДТП було доставлено постраждалого Сергія. Черговий лікар Олександр Бондаренко негайно викликав чергового відділення анестезіології Олександра Згоранця щодо визначення стану здоров’я потерпілого. Оскільки видимих пошкоджень тіла та одягу не було встановлено, а з рота йшов різкий запах алкоголю, то вирішили надавати допомогу амбулаторно. До такого кроку спонукало й усне розпорядження генерального директора ТМО Володимира Дибеля — осіб із ознаками алкогольного отруєння не госпіталізовувати в реанімацію. Але через дві години, у зв’язку з погіршенням стану пацієнта, його таки поклали у відділення анестезіології. Проте через тиждень молодий чоловік помер. Як засвідчив судово–медичний розтин тіла, отримані внаслідок ДТП травми були не сумісні з життям.
29 листопада комісія, утворена з фахівців ТМО, дійшла висновку, що потерпілому невчасно було надано медичну допомогу. На підставі цього висновку гендиректор ТМО Володимир Дибель видав наказ про звільнення з посади Олександра Згоранця.
До слова, Олександр Георгійович працює лікарем майже 20 років. Багато пацієнтів завдячують йому своїм здоров’ям. Його знають як кваліфікованого спеціаліста. У 2010 році атестаційна комісія підтвердила йому вищу кваліфікаційну категорію, а в серпні цього року цю ж категорію підтвердила і міністерська комісія. Іспит він складав на базі Львівського медінституту.
Районна рада звернулася до міжрайпрокуратури з проханням дати правову оцінку звільненню завідувача реанімації. Не чекаючи висновків прокурорів, 13 медпрацівників ТМО звернулися з листом до одного з народних депутатів України з проханням втрутитися в ситуацію. У листі йдеться про низку зловживань, допущених нібито гендиректором ТМО Любомльського і Шацького районів Володимиром Дибелем. Так що ж далі буде?..
P. S. У редакцію «Волині–нової» надійшло звернення працівників трудового колективу ТМО до жителів Любомля та Любомльського району про підтримку Олександра Георгійовича Згоранця, яке підписали 165 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Група жителів Показати IP 20 Грудня 2013 13:31
Тут ще треба розібратись що ж це за ДТП було.
111111 Показати IP 20 Грудня 2013 13:48
Тут нічого розбиратися.Ніякого ДТП не було. То так два менти-земляки постаралися. Якими ж треба бути нелюдами, щоб позбавити життя людини просто так. .
Любомльчанин Показати IP 21 Грудня 2013 06:48
Волиняни, у всіх наустах в Любомлі та районі ця історія, але чогось наша незалежна преса невисвітлює правдиві події, які передували смерті хлопця, а саме - чого людина опинилася в такому стані, невже так можна впасти, щоб заподіяти собі смерть... Несекрет - що знову відчувається свавілля нашої "доблесної" міліції...
Волинянин Показати IP 21 Грудня 2013 06:56
... а щоб прикрити скоріше "грішок" мєнтів, наш "доблесний" спонсор московських попів, головлікар Дибель (доречі, в облраді тушка), вирішив "скерувати" смерть на свого "суперника", а насправді хорошого лікара та доброзичливу людину, Олександра Згоранця
тим більше - історія Показати IP 10 Січня 2014 21:52
Було ДТП - не було. Механізм, час і місце отримання травм. Дії працівників міліції, охорони здоров'я на відповідність затвердженим протоколам. Все це потребує широкого суспільного вивчення. Вражає те, що на фоні смерті потерпілого, замість того аби встановити усі складові його останніх трагічних днів і годин земного життя, вхопилися однобоко піарити звільнення з роботи одного з учасників кримінальних подій. Та ще й аргументи в захист явно притягнуті за вуха: "працює лікарем майже 20 років. Багато пацієнтів завдячують йому своїм здоров’ям. Його знають як кваліфікованого спеціаліста. У 2010 році атестаційна комісія підтвердила йому вищу кваліфікаційну категорію, а в серпні цього року цю ж категорію підтвердила і міністерська комісія. Іспит він складав на базі Львівського медінституту". То й що?! Стаж роботи, подяки, атестації та іспити - коту під хвіст - коли такий фахівець не міг встановити при огляді потерпілого наявність травм несумісних із життям. "Відмазки", типу посилання на якусь усну! вказівку Дибеля, ще більше підривають впевненість у фаховості ескулапа, для якого життя пацієнта мало більше власного страху перед доганою адміністратора. Дика ситуація! Гіпотетичне порушення права на працю лікаря підняло депутатів, 165 підписантів і ЗМІ, а на реальне порушення права на життя померлого - глибока тиша!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus