USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Здоров'я волинян»: Фонд Ігоря Палиці 7 років допомагає медзакладам

15 Червня 2018 22:16
Споконвіку більше за скарби та всілякі надбання цінувалося здоров’я людини. Тому професія лікаря завжди була однією з найнеобхідніших і найшанованіших. Поняття благодійності увійшло в нашу свідомість як гуманістичний поклик людини допомагати тим, хто цього потребує. Відтак медицина і благодійність у всі часи становлення людської спільноти тісно переплетені між собою. Сьогодення – не виняток. Медичні інституції та благодійні організації тісно співпрацюють між собою.

Програма Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Здоров’я волинян» триває понад сім років. За цей час, спільно із лікувальними установами Волині, здійснили сотні важливих справ: придбання обладнання, препаратів, облаштування приміщень, лікування, реабілітація і відпочинок волинян.

Розпочиналася співпраця Фонду з лікарняними закладами на території обласного центру. Луцькі поліклініки отримали необхідну діагностичну апаратуру, інструменти та новітні установки для їх дезінфекції. У дитячій поліклініці Фонд допоміг облаштувати басейн та обладнати фізіотерапевтичні кабінети. У клінічній міській лікарні, завдяки благодійній допомозі Фонду, розробили проектну документацію на встановлення ліфтів, упродовж тривалого періоду купували ургентні ліки та препарати для щеплень.

Серед лікарняних закладів, що першими почали співпрацювати з Фондом – обласний госпіталь ветеранів війни. Протягом кількох років Фонд допомагає госпіталю здійснювати програму реабілітації учасників АТО. Завдяки цьому демобілізовані бійці мають можливість відвідувати мистецькі проекти та займатися спортом. Окрім того, упродовж семи років, на медичне обладнання і облаштування приміщень скеровано більше мільйона гривень.

У 2011 році Фонд придбав у госпіталь фіброгастроскоп. Але найбільш тісна співпраця склалася з початком військових дій на сході, коли почали вертатися з війни наші хлопці.

"Потрібно було надавати хлопцям допомогу, проводити психологічну та фізичну реабілітацію. Ми почали шукати спонсорів. Допомога Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» потужна і довготривала", – зазначає головний лікар обласного госпіталю ветеранів війни Тетяна Масікова.
Найсуттєвіше відчули цю допомогу пацієнти фізіотерапевтичного відділення. За кошти Фонду придбали один із рідкісних та вартісних апаратів – обладнання для лімфопресотерапії – особливого масажу тіла, що поліпшує кровообіг у кінцівках та допомагає відновлюватися після навантажень. Найновіше придбання з допомогою Фонду у госпіталі – пристрій для лікування кісткових патологій.
Відчутну допомогу отримав і Луцький військовий гарнізонний госпіталь, який першим прийняв на себе важкі травми бійців АТО. У 2014 році Фонд передав медичній установі життєво необхідне обладнання

для вакуумної терапії ран. Він заміняє численні перев’язки, механічний дренаж і обробку ран септиками. Завдяки апаратові відбувається

швидке загоєння ран і одужання важкохворих пацієнтів.

Рентгенівське устаткування та електрокардіограф

для обласної лікарні, допомога онкологічному диспансеру, ремонт відділення інфекційної лікарні, де лікуються хворі на ВІЛ-СНІД, облаштування педіатричного відділення туберкульозного диспансеру – за сім років роботи Фонд надав допомогу усім, без винятку, медичним закладам Луцька та обласним лікарням.
Особлива увага Фонду до дитячої медицини. Розпочиналася робота із проектів, що стосуються обладнання для дитячих поліклінік, педіатричних відділень лікарень. Завдяки допомозі Фонду у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, що в пологовому будинку, – новий інкубатор та електрокардіограф.
Упродовж кількох років у рамках програми «Здоров’я волинян» недоношених новонароджених забезпечували ургентними препаратами для збереження їхнього життя і повноцінного розвитку. Та найбільш тривалою і показовою є спільна велика праця із обласним дитячим медичним територіальним об’єднанням. За підтримки Фонду відремонтували хол консультативної поліклініки для діток області. Вдалося повністю оновити санітарні кімнати та облаштувати ігрові зони. Талановиті стипендіати Фонду розписали стіни ігрових куточків.
Унікальний майданчик отримали діти з обмеженими можливостями, які оздоровлюються у санаторії села Дачне.

Головний лікар санаторію «Дачний» Олег Лопатін зазначив, що майданчиком задоводені й діти, й їхні батьки. "Профіль нашого санаторію – неврологічні захворювання. Облаштування такого майданчика було на часі. Тут не тільки є снаряди для проведення дозвілля, а й карусель і гойдалка, на яких можна знаходитися на інвалідних візках", - зазначив він.
Допомога Фонду поширилася на усі райони області. Спільно з громадами вдалося здійснити десятки спільних проектів – ремонтували приміщення фельдшерсько-акушерських пунктів, купували обладнання для діагностики та лікування. У віддалених куточках Волині така робота – рівноцінна порятунку цілого села. Адже ФАП тут – рятівне коло, необхідна ланка первинної медицини.
У всій області у сільських ФАПах та амбулаторіях, а також районних медичних об’єднаннях, допомога Фонду склала понад мільйон гривень. І скрізь благодійники і медики – у тандемі,

спільній роботі задля найдорожчого – життя і здоров’я волинян.

"Благодійність повинна бути привита з молоком матері. Є багато речей, які ми вкладаємо в діток. Потім вони дадуть свій результат і буде менше вливатися коштів вже в дорослому віці. Здорова дитина – то здорова нація", – вважає

генеральний директор обласного дитячого медичного територіального об’єднання Сергій Ляшенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 16 Червня 2018 00:21
Це дуже добре що фонд допомагає, але чому від цього самоусунолася міська влада? Міськрада утримується на податки мешканців міста. Якщо всю роботу роблять фонди, то може нехай і податки ідуть у фонди, принаймні хоч за призначенням підуть в деякій мірі, як варіант.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus