USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку 10 психологів-волонтерів навчали людей технік самодопомоги

11 Жовтня 2023 16:35
У Всесвітній день ментального здоров’я, 10 жовтня, в Луцьку організували просвітницький захід. На Театральному майдані працювали 10 психологів-волонтерів, які показували всім охочим техніки самодопомоги для підтримки ментального здоров’я.

Як розповіла Суспільному регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я Наталія Коструба, такий захід в обласному центрі організували вперше з часу повномасштабної війни.

Як самостійно подолати тривожність та стрес, навчав охочих студент третього курсу факультету психології Волинського національного університету Дмитро Корець.
«Пропоную вправу «Струси з себе стрес». Ми у правій нозі уявляємо весь негатив, який у вас накопичився і струшуємо його. Так само робимо це з лівою ногою, правою рукою і лівою рікою. Це релаксує м’язи, переключає увагу в тілі, увагу в мозку», – сказав студент.
На іншій локації студентка Анна Шум розповідала про дихальні вправи та показувала принцип виконання. З її слів, такі вправи допомагають переключити увагу й уникнути панічної атаки.

«Це найлегше і можна зробити в будь-яких локаціях: на роботі, в черзі, в транспорті. Тому що зараз війна і ця паніка, і тривожність є в кожної людини. Люди мають знати, як справитися з цим і що робити, коли страшно», – каже студентка.
Учасниця заходу Анастасія розповіла, що в час повномасштабної війни залишатися психологічно стійкою та долати стрес їй допомагає турбота про себе.

«Мені насправді досить важко отакі вправи на дихання, мені важко зосередитися. Я людина достатньо тривожна. Тим, кому це підходить, безумовно треба це робити», – говорить лучанка.
Організована акція, розповіла координаторка Наталія Коструба, покликана нагадати людям, що в час повномасштабної війни важливо піклуватися не лише про фізичне, а й психічне здоров’я.

З її слів, якщо різні практики чи вправи не дають бажаного результату і стрес та тривожність нікуди не зникають, варто не соромитися і звернутися за психологічною допомогою.
«Ментальне здоров’я – це стан психологічного благополуччя. У період війни ми всі маємо певні втрати: хтось втратив домівку, хтось буде свідком страшних подій. Всі ці речі, навіть просто перегляд страшних новин, вражає наш стан. Основне – це навчитися самому себе заспокоїти і давати раду», – сказала Наталія Коструба.

Акція під назвою «Шлях до ментального здоров’я» тривала впродовж трьох годин, у ній взяли участь 300 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus