USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Жовті кола на дверях. Дрібничка чи необхідність?*

21 Серпня 2017 09:00
Лікарі-офтальмологи Центру хірургії ока професора Загурського не тільки займаються діагностикою та лікуванням пацієнтів, які мають проблеми із зором, а й докладають чимало зусиль для профілактики очних патологій серед волинян та забезпечення доступності тих, хто з певних причин частково або повністю втратив зір.

Зокрема, до Міжнародного дня офтальмології, що відзначається щороку 8 серпня, на дверях Центру з’явилися круглі наліпки жовтого кольору.

Відомо, що для слабозорих людей жовтий колір – останній колір спектру, який вони можуть побачити.



Попереджувальні знаки у вигляді жовтого кола кріпляться на двері на рівні очей і служать для того, аби запобігти зіткненню людини із дверима.



Це особливо потрібно для пацієнтів із низьким відсотком зору. Така практика досить поширена в відомих медичних клініках за кордоном і, на жаль, рідкість - в Україні.



Центр хірургії ока професора Загурського бере активну участь у Всесвітній програмі по боротьбі зі сліпотою Vision 2020, а також підтримує проведення благодійних заходів з забезпечення доступності для незрячих і слабозорих людей.

Попереджувальні знаки безпеки у вигляді жовтого кола повинні бути встановлені на вхідних дверях усіх громадських установ. Для слабозорих людей вкрай необхідне безпечне маркування: жовті смуги на дорогах, тактильне покриття, звукові прилади та інше.

Іноді такі прості на перший погляд речі можуть врятувати чиєсь життя!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ростов Показати IP 21 Серпня 2017 10:41
Очень оригинальное решение. Здравое решение.
Віктор Показати IP 21 Серпня 2017 11:46
І ці наліпки входять у вартість послуги?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus