USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині воюють з кіберзлочинцями

11 Червня 2013 18:01
Оскільки від інтернет-шахраїв потерпає велика кількість населення, правоохоронці розпочали оперативно-профілактичну операцію «Трикстер», що спрямована на активну протидію інтернет-злочинам та триватиме до кінця червня, - повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

Аналіз свідчить про те, що третину від зареєстрованих злочинів становлять протиправні заволодіння коштами громадян із використанням ЕОМ та Інтернет-мережі.

Основні схеми вчинення шахрайств
- під приводом купівлі-продажу товарів та послуг шляхом отримання передоплати;
- віртуальні «фінансові піраміди» в кіберпросторі (МММ-2011, SWB, INTWAY та інші);
- під приводом прийняття внесків як інвестицій, довірчого управління фінансовими активами, надання інших фінансових послуг в Інтернет-мережі, у тому числі для участі в операціях, які здійснюються на міжнародному міжбанківському валютному ринку «Форекс»;
- під виглядом розіграшу коштів чи подарунків, у тому числі з використанням платних телефонних номерів чи коротких повідомлень;
- шляхом розміщення оголошень із пропозиціями високоприбуткової роботи вдома з обов’язковим первинним (вступним) внеском;
- через пропозиції перераховувати кошти на так звані «чарівні гаманці», відкриті в небанківських електронних платіжних системах, що нібито автоматично збільшують вкладену суму та повертають вкладнику.

Збитки
За неофіційними даними, збитки від такого виду злочинної діяльності лише в проекті МММ-2011 становлять 350-400 мільйонів доларів США, а кількість залучених до нього осіб – тисячі.

Що сприяє кіберзлочинам
Скоєнню Інтернет-шахрайств сприяють такі фактори, як транснаціональність, «знеособленість» (анонімність), проблематичність у визначенні часу і місця скоєння злочину, використання злочинцями новітніх програмних та апаратних засобів із метою маскування злочину та своєї причетності до нього, а також заплутування та знищення слідів злочину.

Окрім того, злочинці активно використовують можливості різних віртуальних платіжних систем (електронні гроші), які діють поза межами правового поля, що об’єктивно призводить до анонімної реєстрації електронного гаманця на вигадані анкетні дані, безконтрольного здійснення транснаціональних платіжних операцій, електронної конвертації валют, обміну електронних грошових одиниць на готівкові чи безготівкові кошти і навпаки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Не@DeкVaT Показати IP 11 Червня 2013 19:07
В мене є знайомий хакер і його звати Сенееееееееееееееееееееееееееееееееен!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus