USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрили «всесвітніх» митців. ФОТО

7 Квітня 2013 09:16
Виставка-конкурс «Я – це Всесвіт» для молодих митців у різних жанрах у рамках всеукраїнської акції Art Now Session відкрили у Луцьку 6 квітня.

Захід відбувся у арт-галереї «Луцьк», що на вулиці Богдана Хмельницького, 1.

Серед членів журі, які оцінювали творчість учасників конкурсу: депутат Луцької міської ради Анатолій Пархомюк, художниця, член Національної спілки художників України Зіновія Рубан, директор Художнього музею, що у Замку Любарта, Зоя Навроцька, луцький фотомайстер Віктор Чухрай та директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк.

Одна з організаторів виставки, голова МГО «Квартира FM» Іванна Мартинів розповіла, що мистецька акція Art Now Session відбувається у Луцьку вже не вперше.



За її словами, відбіркові тури акції Art Now Session планують організувати у різних містах України: Києві, Житомирі, Рівному, адже у 2011 році під час першої такої акції співпраця із містами була.

Член комісії журі Анатолій Пархомюк зазначив, що життя художника – це постійне вдосконалення та робота, тому побажав учасникам натхненної праці та досягнення бажаної мети.



Так, під час відкриття виставки журі обрало трьох переможців:
III місце – Валентина Левицька;
II місце – Андрій Марлі;
I місце – Юлія Мазур.

За зайняті місця організатори вручили художникам сертифікати на купівлю товару в інтернет-магазині художніх товарів «КАРКАР» вартістю 300, 200 та 100 гривень відповідно. До слова, дівчата-призери брали участь у виставках вперше.






Окрім того, одного із учасників Володимира Міцевського відзначили за оригінальність роботи.



Зауважимо, що участь у відбірковому турі Art Now Session у Луцьку взяли 25 молодих художників від 15 до 30 років, які представили більше 50 робіт. Акція триватиме і в інших містах України та звершиться у жовтні 2013 року фіналом у Луцьку. До слова, організували акцію управління культури Луцької міської ради, МГО «Квартира FM», а кураторами виставки стали учасники та дипломанти акції 2011 року художниці Маргарита Паламарчук та Небо Міріам

Довідково:
Art Now Session передбачає мистецтво тут і зараз, мистецтво не статичне, а динамічне, що не є перманентним у просторі та часі, а постійно видозмінюється. Темою конкурсу стало майбутнє і те, як його сприймають митці. Це відобразили у фото, об’єктах декоративно-прикладного мистецтва, картинах та інсталяціях.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Знайка Показати IP 7 Квітня 2013 15:30
цікаві роботи. Треба зайти і подивитись на власні очі
Олічка Показати IP 7 Квітня 2013 17:40
дуже класна і оригінальна виставка ..дуже кльово коли в твоєму місті є такі чудові, творчі, цікаві люди..всім художника луцька великий респект!!!!))))Виставка просто нереально шикарна!! класссссссссс
Forever Autumn до Олічка Показати IP 7 Квітня 2013 21:25
Але, на жаль, та галерея майже завжди закрита - і так просто у неї потрапити - великий трабл ((
анонімус до Forever Autumn Показати IP 7 Квітня 2013 22:00
як ви писали - "мало української мови у вивісках"? а у мові її теж мало, чи користуватись рідними словами - "трабл"?
Forever Autumn до анонімус Показати IP 8 Квітня 2013 00:02
По-перше, я про вивіски не писала. Там вказаний автор - його й запитуйте. По-друге, якщо Вас не влаштовує англіцизм ТРАБЛ, то користуйтесь гугл-перекладачем, а я буду писати так, як мені зручно. По-третє, якщо анонімусу чогось у житті не вистачає, то навіщо це так явно демонструвати тут - перед всіма читачами, пишучи подібні коменти? (ой, чи слово "коменти" теж Вас вразить так, як і слово "трабл" ?:)
анонімус до Forever Autumn Показати IP 8 Квітня 2013 11:59
так, дійсно - зкопіювати текст і вліпити його в новини від свого імені не означає погоджуватись з автором. це ж стосується і "по-друге". ну а "третє" взагалі висмоктане з пальця і стосунку до "першого" і "другого" не має зовсім. Знаючи Вашу любов до гризні в коментарях - допобачення!
Forever Autumn до анонімус Показати IP 8 Квітня 2013 12:14
Навзаєм
Миколай Показати IP 8 Квітня 2013 10:55
Респект Пульсуючій.))
андрій Показати IP 8 Квітня 2013 12:00
а чому немає фото переможців? виставка дійсно дуже крута, але тут і половини робіт не вказано, а потрапити на неї дійсно важко як писала пульсуюча)
Forever Autumn до андрій Показати IP 8 Квітня 2013 12:15
Я думаю, варто потім оновити фотографії, бо їх дійсно мало.
Александр Показати IP 8 Квітня 2013 13:53
Поддерживаю мнение, что выставка действительно на удивление (лично для меня)хороша. ВН сделали б неплохое дело, если бы написали время ее работы, т.к. этот выставочный зал есть "вещь в себе" вместо "вещи для нас".
Forever Autumn до Александр Показати IP 8 Квітня 2013 13:58
Олександре, я сьогодні буду в управлінні культури міста - і уточню, коли можна бути організувати таким чином, щоб галерея працювала (бо графік роботи, який пише на дверях ..кхм..можна запити холодною водою). Галерея насправді майже завжди зачинена :( . Якось не дуже добре виходить - відкриття влаштували, а потім потрапити на виставку - нереально, бо ж там "нема кому сидіти".
Александр до Forever Autumn Показати IP 8 Квітня 2013 15:54
Здесь полностью Вас поддерживаю. Спасибо.
Віталька Показати IP 8 Квітня 2013 15:30
О, як чудово назватися "анонімус" чи щось у тому роді і гавкати з-за гардинки))
Forever Autumn Показати IP 8 Квітня 2013 23:04
Значить так. Інформація. Виставка висітиме до 21 квітня, але побачити її не так вже й легко, у зв*язку з тим, що постійного чергового там немає. АЛЕ! На дверях є чарівна стрілочка, яка вказує напрямок на прохідну, де можна попросити чергового відкрити галерею.
Мегаплекс Новости Показати IP 9 Квітня 2013 10:41
Підпільна віртуальна виставка, підпільних художників, підпільної організації управління культури. Це сенсація в місті, і ще щоб була медовуха, усі в шараварах і духовий оркестр — Слава Україні!!!!
Мега, а ты не хочешь посидеть в той галлере за "спасибо", даби выставка не была такой подпольной? Будет и духовой оркестр, и шаровары, и медведи и цигане. И ты - вместо клоуна. Отлично, я считаю
Магазин для художників Каркар Показати IP 9 Квітня 2013 11:42
Дякуємо тим хто приймав участь. Дуже приємно брати участь в художньому житті Луцька. karkar.com.ua
Свободу Попугаям! Показати IP 9 Квітня 2013 12:10
Да. Это вам не мазня Спилки Художников в Галлерее.. а что-то посвежее. Плохо одно - что галлерея закрыта, и нужна эта возня с ключами и т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus