USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В учнів заболоттівської школи – новий спортивний майданчик

3 Червня 2017 19:19
На спортивному майданчику навчально-виховного комплексу смт Заболоття 1 червня зібралися чи не всі учні школи. У них свято – урочиста презентація нового спортивного обладнання. Проект вдалося реалізувати завдяки активній співпраці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та місцевої громади. Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Оновлений майданчик – не лише радість для дітей, а й давня мрія директора НВК Валентини Мороз, яка понад 30 років віддала школі, чотири з яких очолює заклад.

– Хочеться, щоб діти мали можливість розвиватися передовсім фізично. Я так їм і кажу: для мене не такий важливий ваш рівень знань. Мені важливо, щоб ви були здорові, людяні, милосердні, добрі. Якщо ми будемо жити в любові, то в любові буде жити вся наша держава, – переконана Валентина Мороз. – Така співпраця є результативною. Думаю, ми й надалі будемо її розвивати. Бо все, що робимо, – для дітей.

Будівлю, в якій навчаються заболоттівські школярі, звели в 1995 році. Згідно з проектом, у школі передбачалося два спортивні зали, великий майданчик. Проте, коли почали будівництво, країну спіткала фінансова криза. Через недостатнє фінансування зробили лише один спортзал. У мріях залишилися й обіцяний майданчик та асфальтовані доріжки навколо школи. У планах – футбольне поле поряд з НВК.

Наталію Круглій доля обдарувала трьома доньками. Дві з них уже закінчили школу, третя навчається у сьомому класі. Жінка – одна з тих, хто ініціював написання проекту зі встановлення спортивного майданчика.

– Мені прикро за наших сільських діток. У містах є нові сучасні майданчики, а наші діти тренуються на застарілому устаткуванні, – каже Наталія Круглій.

– Я до останнього вірила, що нам усе вдасться. Звернулася до батьків по підтримку, вони зголосилися.

Не гають часу й школярі. Доки хлопці-старшокласники опановують нові турніки, малеча старанно закидає м’ячі в баскетбольні кільця. Дівчата в той час випробовують гойдалку, що встановлена перед школою.

Практика свідчить: якщо громада активна та ініціативна, то успіх їй гарантовано. Те, що на Ратнівщині проживають люди, які дбають про розвиток свого краю, підтвердив і керівник північної філії Фонду Арсен Базярук. Він відмітив, що за рік діяльності представництва у Ратнівському районі люди стали активніше звертатися з ідеями та проектами, що спрямовані на покращення життя у районі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus