USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

Волиняни власноруч відновили занедбаний спортзал

19 Липня 2017 08:00
Волиняни врятували занедбаний спортзал - нині в оновленому приміщенні проводять заняття з дітьми молодшої і старшої груп із трьох сіл: Грабове, Сереховичі та Солов’ї. А школярів з Солов’їв привозять шкільним автобусом на уроки фізкультури, інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом".

Грабове, що у Старовижівському районі, в 2011 році навчалися 14 учнів. Зважаючи на таку кількість дітей, чиновники вирішили призупинити діяльність школи. Мовляв, щойно діток побільшає, освітній заклад відновить роботу. Та вже 6 років частина школяриків навчаються у сусідніх Сереховичах, частина – у Солов’ях. А приміщення колись типової школи залишилося пусткою. Спортзал, їдальня і класні кімнати руйнувалися.

Хазяйновиті грабівчани вирішили врятувати хоча би занедбаний спортзал. Зверталися по допомогу і до районної адміністрації, і до обласної. Але всюди чули відмову. Хоча владці не заперечували, щоб громада використовувала залу для проведення змістовного дозвілля.

За шість років у спортзалі зогнила підлога, під ногами утворилася яма по пояс. Зайти всередину було страшно. То ж дорослі згуртувалися і взялися за ремонт, – розповідає місцева мешканка Вікторія Лазарук. – Адже у селі багато молоді, народжуються дітки. А у нас нема ні садочка, ні школи.

Зі слів місцевої мешканки Катерини Каленчук, грабівчани ремонтували просторе приміщення за власні кошти. Працювали дружно, усією громадою. Жінки здавали зібрані у лісі ягоди, щоб купити фарбу. Чоловіки підвозили підводами пісок та цемент, вкладали дошки. Діти виносили на вулицю цеглу, підмітали.

Тепер в оновленому спортзалі проводять заняття з дітьми молодшої і старшої груп із трьох сіл: Грабове, Сереховичі та Солов’ї. А школярів з Солов’їв привозять шкільним автобусом на уроки фізкультури.

Для повноцінних занять дітям бракувало якісного спортивного інвентарю. На загальних зборах громада вирішила взяти участь у конкурсі проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Завдяки підтримці Фонду любителі спорту отримали нові футбольні, баскетбольні та волейбольні м’ячі, гімнастичні мати, туристичний намет, тенісний стіл та інший інвентар.

Вручаючи довгоочікувані подарунки, представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Назар Недбайло наголосив:

Розвиток масового спорту серед дітей та молоді – головна мета Фонду «Тільки разом» і його засновника Ігоря Палиці. Молодці, що ви згуртувалися і відновили спортзал.

Зазначимо, що крім дітей тут збиратимуться і представники старшого покоління. Адже бабусі теж долучилися до співфінансування цієї доброї справи. Найближчим часом пенсіонери планують організувати в оновленому спортзалі українські вечорниці. Одним словом, приміщення не стоятиме пусткою.

Урочистим відкриттям залу стало його освячення. Отець Миколай побажав кожній дитині здоров’я, а благодійникам щирої вдячності, яка повернеться сторицею добрих справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus