USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бюрократію в Україні хочуть знищити «єдиним вікном»

29 Вересня 2014 17:10
Кабмін хоче, аби адміністративні послуги для громадян надавали через «єдине вікно», перехідним етапом стають ЦНАПи. Зміни вступають в дію з вересня 2014-го року по січень 2015-й рік.

Про це йшлося під час урядової відеоселекторної наради «Про стан готовності надання адміністративних послуг» сьогодні, 29-го вересня.

Створення «єдиного вікна» передбачене розпорядженням Кабміну від 16-го травня 2014-го року № 523-р Київ.

«Ми, як прийняли це рішення, то місцеві ради нам істерики закатували. Втім, на Волині ЦНАПи працюють і люди дуже задоволені, я не розумію чому в інших областях не справляються, кажуть ресурс, але на це не потрібні колосальні затрати, просто необхідно прийняти внутрішнє рішення. Спочатку має бути система єдиного прозорого офісу, а далі «єдиного вікна», - звернувся до всіх керівників областей держави Віце-прем’єр-міністр України-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман.

Зі слів заступника Міністра економіки України Ігоря Веремія, на сьогодні в країні розпочали роботу 647 ЦНАПів, з яких - 157 у містах.

«Роботу адміністративних центрів ми оцінювали за двома критеріями: організація і наявність фахівців. Результати показали, що згідно з цими критеріями якісні послуги можуть надавати лише 11 %, а це, фактично, - 70 центрів», - повідомив Веремій.

Згідно з постановою Кабміну, ЦНАПи мають надавати понад 50 адміністративних послуг для людей.

А це: державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи, реєстрація громадського об’єднання, оформлення та видача, або обмін паспорта громадянина України для виїзду за кордон (у тому числі термінове оформлення), оформлення та видача паспорта громадянина України, реєстрація місця проживання особи, державна реєстрація земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру, видача (переоформлення, видача дублікатів, анулювання) документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності та багато іншого.

Про готовність ЦНАПів і основні проблеми в їх роботі на Волині розповів для Інформаційного агентства Волинські Новини голова обласної ОДА Володимир Гунчик.

«У нас є 20 ЦНАПів. А це готовність області на 100%. Єдине, що є проблеми із розширенням приміщень, адже норми мають бути – 80 метрів квадратних, а у нас є по 40-50. Це в Любешівському, Ратнівському районах. Але ці питання будуть вирішені, для початкового етапу – ми готові», - прокоментував губернатор.

Після закінчення урядової наради Гунчик повідомив підлеглих, що коли будуть проблеми з приміщеннями в районах, то РДА переїдуть в приміщення ЦНАПів, а ті в їх будівлю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А.Н.Онім Показати IP 30 Вересня 2014 09:05
Наші чиновники та їх "рішали" і біля єдиного вікна чергу зроблять.
Я до А.Н.Онім Показати IP 30 Вересня 2014 11:59
Тільки черги будуть в 10 раз більші!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus