USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Молоді активісти Луцька дискутували щодо перенесення ринку

17 Вересня 2015 10:32
Яким чином можна вирішити питання перенесення Центрального ринку з історичної частини міста, дискутували молоді громадські активісти.

Дискусія «Центральний ринок - приклад неповаги до історичної та культурної спадщини Луцька» відбулася 16 вересня у Луцьку.

Заступник голови ГО «Брейншторм» Анастасія Шевчик зазначила, що Центральний ринок є «більмом на обличчі Луцька», тож його не повинно бути на тому місці, що нині. З іншого боку, вона погодилася, що ринок – це значна кількість робочих місць, які ніхто не зможе надати працівникам у разі ліквідації ринку. Вона звернула, що протягом 30 років існування у місті історико-культурного заповідника, питання не зрушило з місця.

Учасники дискусії зазначали, що з історичних джерел невідомо, що так званий «Старий ринок» функціонував у тому місці, що нині. Молоді активісти вважають, що питання з ринком можна вирішити значно простіше, ніж здається. На їхню думку, в історичному місці ринку бути не повинно, водночас, перенести його за один день неможливо. Активісти пропонували відвести для ринку інше місце, облаштувати там майданчик, забезпечити перевезення існуючих контейнерів підприємців та протягом року здійснити перенесення Центрального ринку, створивши, наприклад, заміський ринок.

Представниця Центру туристичної інформації та послуг зауважила, що є пропозиції перетворення існуючого ринку на ринок ремесел, у середньовічному стилі.

Загалом учасники дискусії дійшли думки, що в існуючому вигляді під мурами Луцького замку Центральний ринок працювати не може проте до його перенесення варто підходити комплексно, враховуючи інтереси підприємців, які працюють на ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
популісти Показати IP 17 Вересня 2015 10:57
Які ремесла? Цю територію хочуть прибрати під торгово-розважальний центр олігархоїди. Стануть багатшими українці ринки самі зникнуть. Ринок це конкуренція супермаркетам. Порт -Сіті перенесіть за межі міста так як це в Європі.
Лучанин до популісти Показати IP 17 Вересня 2015 14:52
Хай собі конкурують з супермаркетами - тільки чому це робити в унікальному для Україні місці (доречі не сильно й густонаселеному)? Чому турист для тго щоб дістатись в замок повинен пересрибувати через курей на газетці на тротуарі?
Анонім до Лучанин Показати IP 18 Вересня 2015 14:35
Да які там нах..р туристи у тому замку? Вряди-годи хтось і ходить, але на шо там дивитись окрім стін?
Лучанин до популісти Показати IP 17 Вересня 2015 14:54
І покажіть мені будь-ласка в центрі міста сепермаркет, з яким це смердоття конкурує?
нехай стоїть! до популісти Показати IP 17 Вересня 2015 16:29
Перш ніж такі речі робити під час нинішної кризи. Подумайте куди підуть працювати люди. що працювали на базарі? Яким чином перенести ринок, це потрібно побудувати новий. Якщо є бажання купувати втидорога в маркеті спаліть ринок. і ніяких проблем.
11 Показати IP 17 Вересня 2015 11:10
ці молоді і сопливі вже зрозуміли що легше займатись дискусіями ніж працювати.....ви б ледарі пішли в парк зробили самі суботник.....а старий ринок спокон віків там був........правда не такий розгорнутий.......а всі ці розмови на рахунок історичної частини міста..то це заказуха якогось магната...щоб захватити територію під якийсь заклад.......хто хоче потрапити в замок..то той туди знає дорогу......
Анонім до 11 Показати IP 17 Вересня 2015 14:43
Спокон яких це віків? Там до 50-х років була природа і річка Стир! В радянські часи там був невеикий ринок. Хоча і тоді архітектор Метельницький казав, що це була помилка - його туди ставити. Як і підстанцію. А це уродство з гнилими помідорами, циганами і п"яними алкашами під заборами там з"явилось лише в 90-х, і існує досі.
юрій до Анонім Показати IP 18 Вересня 2015 17:28
В центр біля собору. В історичне місце.
Ностра до 11 Показати IP 17 Вересня 2015 19:30
Хай би ці молоді і сопливі показали те місце, де зареєстрована їхня т.зв. ГО "Брейншторм"! Стосовно реєстрації - вона для молодіжних громадських організацій безплатна. Навіщо вони воду каламутять??? Хто їм заплатив???
Роман Показати IP 17 Вересня 2015 11:14
Це розмова як говориться *ніочом* в місті і без ринка є багато роботи.
коля Показати IP 17 Вересня 2015 11:18
подискутували і пішли гуляти, міська влада вже надцять років не може цей геморой порухати десь далі, а тут молодь блабла)
123 Показати IP 17 Вересня 2015 11:27
якщо до перенесення цього "черкізона" підходити "комплексно", то він ще 30 років стоятиме. Спалити до дідька та й по всьому, як ЦУМ.
юрій до 123 Показати IP 18 Вересня 2015 17:29
і відати територію Палиці, як ЦУМ
Анонім Показати IP 17 Вересня 2015 11:35
Особливо авторитетною є думка з цього приводу інтелегентного чоловіка в майці на останньому фото :))))
Хлоп до Анонім Показати IP 17 Вересня 2015 12:10
То, напевно, голова ГО "Брейншторм":))) А скільки годин засідали, щоб "загалом" дійти до такої цікавої думки? Фуршет був?:))
Анонім до Анонім Показати IP 17 Вересня 2015 13:18
цих активістів за руку по вулиці напевно ловили, або за провину заставили після пар залишитись
громадянка Показати IP 17 Вересня 2015 12:28
Я б теж його спалила!Кому треба той ринок ..знайде його в чорта на рогах!!А в центрі міста..це безлад!Там може бути гарна площа ...гордіст ь і туристичне набуття міста!! Всі повиставляли європейські ціни...прагнуть в європу....язиком ....почніт ь з себе ...люди !!Війдіть в європу в своїй голові...!!!Я розумію всіх але ж можна знайти якийсь компроміс а не розвели шанхай в центрі міста!!Ні припаркуватись...ні пройти....все хаотично розкидано...незрозуміло де що продається... Звертаюсь до продавців цього ринку!Тікайте звідти поки не пізно!ВАС чекає доля цума....більше Вас просити ніхто не буде...) Це моя особиста думка!І не будьте такими самовпевненими...в нашій країні можливо все!
лучанка до громадянка Показати IP 17 Вересня 2015 12:48
Підтримую. А ці діти - молодці, що піднімають такі теми. Дасть Бог завдяки таким і зрушиться ця проблема з місця. А Ви, розумники, замість того, аби безсенсово гнати на організацію і організаторів, скажіть, скільки для міста зробили ви. Кожен особисто? Чекаю в коментрарях.
Анонім до лучанка Показати IP 17 Вересня 2015 13:20
ці діти шось може і піднімають, але цю тему контролюють точно не вони
Ностра до Анонім Показати IP 17 Вересня 2015 19:33
Респект!
Хлоп до громадянка Показати IP 17 Вересня 2015 12:50
Ви пишете передвиборчу програму пану Товстенюку?
123 Показати IP 17 Вересня 2015 13:01
а старий ринок хіба не збиралися перенести до кромберга на Новий ринок?
321 до 123 Показати IP 17 Вересня 2015 14:31
Збиралися, але 5 років назад! І встановили вартість контейнерів в районі 5 тис.$ Як ви думаєте чи багато підприємців має змогу залишити те, що має тут( бо перевозити не дозволили) і заплатити такі кошти, тим більше в чорта на кулічках???
луцкий Показати IP 17 Вересня 2015 13:51
кучка людей, которые ничего не решают решило подискутировать)) ну смешно)) давайте завтра об экономике США поговорим, о падении фондового рынка Китая и о возможностях выхода из этого кризиса... лучше бы реально парк поубирали)) а чувак в майке повеселил - это походу мозговой центр))
Перехожий Показати IP 17 Вересня 2015 14:13
Яким чином, яким чином?! Береш і переносиш, не зважаючи на воплі підприємців і продавців. Ще можна переформатувати цей базар, зробивши стилізований під Середньовіччя ярмарок. Однакові, такі як в Центрі зараз стоять, хатинки. Регулярні культурні заходи: на Новий Рік, на Різдво, на Масляницю, на Пасху там можна було би пів-міста збирати і туристів зацікавлювати. Медові фестивалі, фестивалі їжі, гончарські і ковальські майсерні - все ж можна зробити так, аби воно було нормально! Невже це так багато розуму на те потрібно. Між іншим ті хатинки торгівельні в Цернтрі ну зовсім "не пляшуть", а от під Замком, на місці тих контейнерів було би в самий раз.
Гуру бізнесу;))) до Перехожий Показати IP 17 Вересня 2015 22:56
Ідіть на... Зі своіми ярмарками вже всемісто зас.. Халамидники займіться чимось рентабильним а не на халявку козирне місце застовпити під своі медово кобасні зборища
Думка Показати IP 17 Вересня 2015 14:22
Якби ж ще не гадили в парку! а як глянути на ринок з вежі, де туристи бувають мало не щодня - вигляд моторошний. Нема чого плакати, що торговці позбавляться робочих місць. То ж не ліквідувати ринок треба, а перенести. Благо, що вже є куди. На ДПЗ така шикарна площа пустує.
Лучанин Показати IP 17 Вересня 2015 14:38
А що це так багато в коментарях захисників цього бомж-розподільника? Це скоріше за все і є ті підприємці, які там точки мають? Перенесете точки, не розвалитесь. Кому треба, той знайде, на варшавку ту ж катаються і з ДПЗ. Зате коли гості міста приїдуть, не доведеться їх кругами водити аби це позорисько не бачили. Не стане там нарешті і корків. Не будуть паркуватись в 20 м. від замку волгами з помідорами як в Пакістані. З веж замку перестане виглядати це контейнерне уродство а-ля 90-ті. Зараз почнуть нити - палиці - хералиці - я особисто за те, щоб там зробити якусь ландшафтну зону - щоб там була водойма, став - щось як нагадування про старе русло стиря, яким ми бачимо на довоєнних фото луцька до того як совдепівські меліоратори туди дістались. Є маса сучасних рішень урбаністів, треба подивитись як це роблять в розвинутих країнах. І все, цього цілком вистачить. Олігархів всіх на.. теж відразу, бо збудують черговий розважальний центр - смердіти циганами і гнилими помідорами може і не буде - але все одно унікальне місце знищить. Щодо перенесення ринку - ідеальне місце для нього - ріг львівської і володимирської - де військова частина. Місця там достаньо, доїзд ідеальний. Сподіваюсь на те що цього уродства скоро в центрі мого міста не стане!
лучанка Показати IP 17 Вересня 2015 15:46
Зібрались діти вирішувати важливі справи міста! Які у них повноваження? Які можливості? Чи не забагато на себе беруть? Так відпрацбовують гранти громадських організацій. А дискусія - у форматі "кухня", далі воно нікуди не піде.
Ностра до лучанка Показати IP 17 Вересня 2015 19:37
Ця їхня ГО "Брейншторм" ніде не зареєстрована, а хотілося б довідатись прізвища замовників, тобто, ЗАСНОВНИКІВ цієї "громадської організації".
Також лучанка Показати IP 17 Вересня 2015 17:41
Я не розумію, чому так понеслися на цих молодих людей? Хтось з вас зацікавлений в тому, щоб там і надалі був такий бардак? І при чому тут вибори? Вже противно стає, якщо хтось щось хороше починає робити, то зразу знайдуться такі, що обгадять. Цікаво, а що вони самі зробили для міста? Якщо ми і надалі будемо сидіти і мовчати, то нічого не зміниться. Як стає соромно за наше європейське місто, коли ведеш гостей у замок через цей смітник, а ще більше, коли піднімешся на вежу, а потім шукаєш відповідь на запитання, чому у вас так брудно? Куди дивиться влада? Можливо тому у нас небагато туристів? Може підтримати ініціативу цих молодих людей і громадою вирішувати питання?
Ностра до Також лучанка Показати IP 17 Вересня 2015 19:45
А Ви бачили, що робиться по інший бік замку в історико-культурному заповіднику? Руїни, смітники, самобуд... Туристів туди не водять, та й Авакова туди не водили... Саме тому мури замку по той бік закриті для відвідувачів, що там справді жах... І аж ніяк не існування Старого ринку заважає там навести порядок. Не визначені охоронні зони пам'яток, не зроблені паспорти, багато історичних пам'яток свідомо доводяться до руйнації під приводом того, що "невідомий власник" пам'ятки, приватизованої за допомогою махінацій. Згідно закону, питання власника або з'ясовується за один рік, або пам'ятка переходить у власність громади.
Ностра Показати IP 17 Вересня 2015 19:25
===Активісти пропонували відвести для ринку інше місце, облаштувати там майданчик, забезпечити перевезення існуючих контейнерів підприємців та протягом року здійснити перенесення Центрального ринку,=== Діти, діти... Невже вам не відомо, що таке "хороше місце" і що таке "погане місце", і що за деяку суму в "зелених" можна площу "існуючого контейнера" подвоїти і потроїти?
Анонім Показати IP 18 Вересня 2015 00:21
А я вже рік не хожу в супермаркети. Напр., кава на ринку 25, а в супермаркеті - така сама 40 і т.д В цілях економії ринок ідеальний варіант для бідних, а їх дофіга.
Джулія Показати IP 18 Вересня 2015 10:47
І все-таки-Луцьк для туристів чи для нас? Ось у чому родзинка! Що краще з точки зору економіки для міста-туристи, яких на рік приїжджає може, тисяча, чи ринок, що дає робочі місця тій самій молоді і де вигідно скуповується півЛуцька??
Сивий Показати IP 18 Вересня 2015 15:25
Замовлення схоже на бувший ЦУМ... Вам не здається, панове... А "студентики" за бабло, що хоч продискутують)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus