USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Переїдьте спокійно і цивілізовано»: що лучани говорять про протести луцьких базарників

4 Лютого 2020 10:53
«Нащо ускладнювати і загострювати?», «Чому не могли навести лад за стільки років?», – так луцькі користувачі соцмереж реагують на протести підприємців Центрального ринку.

Нагадаємо, у Луцьку триває демонтаж торгових контейнерів на Центральному ринку в Луцьку. Деякі підприємці з ночі 2 лютого припаркували автомобілі з порушенням ПДР таким чином, щоб унеможливити демонтаж кіосків, який 3 лютого мали здійснити муніципали. Адже відповідно до рішення від 29.01.2020 № 69/1, дія договорів оренди торгівельних місць, укладених з підприємцями, які здійснють діяльність на вказаній земельній ділянці була припинена 02.02.2020.

3 лютого підприємці блокували доступ до контейнерів. Працівники муніципальної варти поскаржились в поліцію на дії підприємців, які масово порушують правила дорожнього руху, провокують конфлікти та намагаються нанести тілесні ушкодження представникам муніципальної варти.

Такі дії заважають і тим підприємцям, які добровільно хочуть перенести свої контейнери на Новий ринок. Тема перенесення ринку на слуху практично кожного мешканця міста. В соцмережах лучани також активно обговорюють ситуацію. І далеко не всі стають на бік підприємців.

Лучанин, директор ГО «Інститут соціальної ініціативи» Ілля Токаренко, до прикладу, зауважив: ділянка, де розташовувався ринок вже давно перетворилася на суцільний смітник. Антисанітарія, сміття, розбиті доріжки і тротуари – все це сталося не за день. І лише тоді, коли влада почала переносити ринок, підприємці почали обіцяти, що вони все приведуть до ладу, хоч їм нічого не заважало зробити це раніше.

«Цілий день сьогодні тільки за той ринок у Луцьку і пишуть. Особливо вражає думка підприємців з ринку. Ми готові взяти кредити і привести ринок до ладу. Шановні, хто вам заважав це робити стільки років» поспіль? Засрати (інших слів просто нема) той клаптик землі, перетворити все в одну помийку і зараз, коли вже прийняли рішення щодо знесення, бігати, кричати, піднімати ґвалт і блокувати роботу всіх органів влади», – каже лучанин.


А ось Павло Заєць порівняв ситуацію навколо земельної ділянки з орендою житла.

«Уявіть ситуацію, ви, протягом тривалого терміну здаєте свою квартиру іншій людині, з часом ваші життєві обставини змінюються, діти виростають і дана квартира вже потрібна вам самим. Ви завчасно попереджаєте орендаря про те, що не бажаєте більше продовжувати договір оренди і просите звільнити ваше житло. Але у відповідь чуєте заяви, що орендар нікуди не збирається виїжджати, бо мовляв він тут проживає довгий час, за свої кошти купив новий диван і побутову техніку і тому має право тут жити стільки скільки забажає. Шукати іншу квартиру він теж не хоче, бо ваша йому дуже зручна і поряд з його роботою. І взагалі, ви б замість того щоб виселяти його, краще б ремонт в квартирі зробили», – пише він.

І хоч дехто з прихильників підприємців таку аналогію називає невдалою, та багато хто погоджується: ситуація схожа.
А ось на думку користувача Лева Фоменка, ситуація з пікетами, протестами вже стала набридати лучанам і замість співчуття викликає все більше роздратування.

«Переберіться спокійно, цивілізовано і всі будуть мати спокій, і люди до вас потягнуться. Нащо це треба ускладнювати і загострювати? І залиште при собі оці розмови на користь бідних, що ви там відстоюєте інтереси міста, щоб там хтось щось не побудував. В даний момент ця територія має такий вигляд, щоб ти на ній не побудував, буде все одне краще. Не сподівайтесь на якесь диво – його не станеться, скоріше станеться, як в Києві – приїдуть екскаватори і вантажівки», – пише він.
Тим часом лучани організовують в соцмережах флешмоб, закликаючи бойкотувати підприємців, які своїми контейнерами псують головну історичну пам'ятку Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Лучанин Показати IP 4 Лютого 2020 11:05
Проведіть нормальне опитування, а не з пальця висмоктане... На старий ринок їздило багато пенсіонерів, бо дешевше і тролейбусом можна доїхати. Але навіщо думати про тих старих...
!!! до Лучанин Показати IP 4 Лютого 2020 12:14
Для чого опитування? Чим більше в людей питати тим менше толку з того всього буде. Всі хочуть змін. Проте, мало хто хоче змінюватись разом. Правильно вище було сказано, що хто заважав підприємцям привести територію у відповідність? Перш за все йдеться про сміття - його відповідальну акумуляцію, тротуари....
Сергій до Лучанин Показати IP 4 Лютого 2020 13:26
Що дешевше??? В мене мати проживає через дорогу від Старого ринку і їздить скуплятися на Варшавку бо там дешевше!!! Ви про що??? Один смітник, а не ринок!
Андрій Показати IP 4 Лютого 2020 11:13
Особливо сподобався останній коментар Були Сергія в якому той який пише про "гарну площу " Нагадаю це той депутат який причетний до розбудови Буратіно та псування історичного планування вулиці Виниченка а зараз навісив над РАГСом будинок химеру егоїст!!!!! ПОКРАЩУВАЧ!!!!
Анатоль Показати IP 4 Лютого 2020 11:24
ЦІкаві коментарі особливо від людей які говорять про бізнес, красу, сплату податків а самі ними нехтують. Ну, що тут скажеш АВТОРИТЕТИ !!!
скептик Показати IP 4 Лютого 2020 11:25
і де влада стільки ботів понабирала? замість реконструкції ринку вирішили просто тупо вигнати.
Лучанин Показати IP 4 Лютого 2020 11:59
Не маю відношення до ринку, але я проти перенесення. Міська рада своїм зверхнім ставленням до людей,(які заробляють на життя своїм сім'ям і не просять нічого від держави), не заслуговує нічого крім огиди. Однім буратіни і егоїсти, іншим нікому не потрібний ринок на відшибі.
К.лучанин до Лучанин Показати IP 4 Лютого 2020 12:53
Поділяю і підтримую Вашу думку. Міська рада, обласна рада зверхньо по хамські ставиться до своїх же громадян!!!! Я вже не хочу говорити про довбані ринки, набридло бо дійсно крім огиди це не заслуговує . Дерибан території, бізнесові приватні інтереси , а не туристи якісь там - ось що цікавить чиновників і депутатів. Вони вже забули чийого роду - племені. Краще б зайнялись нагальними і важливими питаннями,що є важливими для України, для Волині. В нас ЗМІ смакують питання коронавірусу, а про туберкульоз -ні слова. Україна займає перше місце про цій хворобі І захворюваність зростає! Тубдиспансер потребує давно ремонту, цим влада не займається. Там в тубдинспансері одні жахи. Вода погана, вмиватись нею не можна. Я не придумую , це факти реальні. Туалет на деяких поверхах один, для жінок і чоловіків. Туди треба чергу займати. А тут влада переймається перенесенням ринку, дбають про якихось туристів а не громадян. Коронавірус - це квіточки в порівнянні із масштабами хвороби на туберкульоз в Україні, на Волині. З часом це відчують всі бо це ланцюгова реакція. Китай справиться зі своїм вірусом, Україна - ні, при такому ставленні до людей!
Лучанка Показати IP 4 Лютого 2020 11:59
переїхати в нікуди... і поясню чого, і хотіла б почути відповіді на запитанн: 1.ринок Новий - відмовлено в статусі рино!! присвоєно території Торгівельний комплекс- питання як здійснювати торгівлю селянам власною продукцією, гуртовою торгівлею з авто і т.д. це вже не ринок 2. Відсутній дозвіл, відсутні норми екології і санітарії на торгівлю продуктовою групою - торгівля продуктами заборонена 3. слова влади -"вам дали території ринку для переїзду" - для перевезення своєї металоконстукції з центрального ринку на новий ринок підприємцю потрібно сплатити власникам ринку за містом певно суму щоб їм дозволити поставити цю конструкцію, ( 40-60 тис грн середня вартість) - питання це альтернатива ? це рівноправні умови? почуйте людей, не зі сторони зовнішнього вигляду ринку, однозначно там потрібні зміни, а зі сторони законності дій міської ради, методів міської ради. Міст Ковельська активне будівництво, 13 школа , питання військогового госпіталю, 8 школа на часі це теж територія для туристичної рекреації. Лучани поки нема господаря в хаті, з хати виносять все шо можна. Так і лишитеся з ліхтариками парасольками, рамками оприскувачами і зрубаними ялинками....
Лучанка Показати IP 4 Лютого 2020 12:04
Для чого та "реконструкція ринку"!!!! Історія з Північним ринком повторюється. А життя показало, що треба створювати нове на новому місці і забирати той смітник з історичного центру міста! І не звертайте все на "турботу про пенсіонерів"(( - про них держава не турбується, а ви базарні торгівці - тим більше! Скажете, що кажу неправду? Приклад однозначний: напередодні великих свят - Паски, Різдва і тому подібне ви ціни не знижуєте, а піднімаєте на 50-100%! Отака ваша турбота про бідних!))))
до Сергія Були Показати IP 4 Лютого 2020 12:07
а Ви вважаєте будівництвом ЖК "Егоїсть" покращили зовнішній вигляд міста? людям добудували дитячі майданчики? Чи хоча б раз підстригли хащі наколо замку щоб покращити його вигляд! Поважайте своє місто.
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 4 Лютого 2020 12:44
Деякі базарники-спекулянти без цього центрального ринку життя не уявляють, тільки й чути від них, а як виживати? Таке враження, що крім спекуляцій на ринку "купив-продав" в житті більше нічого не існує, та другої роботи знайти не можливо. Роботу знайти можна аби бажання було. А у вас цього бажання немає. Ви привикли, що вас десятиліттями ніхто з контролюючих органів нормально не перевіряв, у вас в половини продавців відсутні ліцензії та правові дозволи на продаж продуктів харчування, відсутні медичні довідки або книжки, на протязі десятиліть ви не платите до держави податки. А на новому рину ГПЗ вже такого щастя не буде. На ГПЗ ринку вже ви бігати по території з одного кутка ринка в інший та ховатися від контролюючих органів не будите, ось того і йти туди не бажаєте. На новий ринок пішли працювати з підприємців ті, хто веде свій бізнес прозоро та не боїться перевірок.
Старий мешканець Показати IP 4 Лютого 2020 14:12
На злобу дня. " Поважай рідне місто - не ходи в буратіно !" Я мої друзі і знайомі принципово не ходимо в цей заклад, пам'ятаючи яке кафе з сквером було там раніше і яким чином його було прихватизіровано і спохаблено. Але школоті цього не зрозуміти. І ця школота зараз вчить , як мені жити
Анонім Показати IP 4 Лютого 2020 15:28
"ПІДПРИЄМЦЯМ " не варто турбуватися,переїзжайте на нове місце...ви і там срач швидко розведете.
ФЕДІР Показати IP 8 Лютого 2020 13:27
ДЕХТО ВИЖИВАЕ А ДЕХТО НАЖИВАЕТЬСЯ КОЛИ ТАКЕ БУЛО КУПИВ ЗА ТРИ ПРОДАВ ЗА СІМ І ВІН БІЗНЕСМЕН, ТЮРМА ЗА ВАМИ ПЛАЧЕ, А ТА БАБЦЯ ЯКА ПРИВЕЗЛА КАРТОПЛИНУ ЧИ АБРИКОСА ПРОДАТИ НА ДАЧІ ВРОДИЛО ДЕ ВСЕ ЖИТЬТТЯ ГОРБАТИТЬСЯ ТАК ЇЇ ЦІ БІЗНЕСМЕНИ МАНІЦИПАЛАМИ ЗЇДЯТЬ, ТАК ЩО ЇДЬТЕ НА НОВЕ МІСЦЕ, БІЗНЕСМЕНИ, МОЖЕ МЕНШЕ СМОРОДУ БУДЕ В МІСТІ,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus