USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку створять центри для громадських організацій

1 Квітня 2014 09:46
У Луцьку створять два церковних територіальних центри для громадських організацій, в тому числі і для ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. Про це розповіли під час зустрічі священиків із сім’ями, де виховуються діти сонця, повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Волинська єпархія вже не перший рік допомагає різноманітним громадським організаціям, учасники чи підопічні яких опинились або у скрутних життєвих обставинах, або потерпають від певних недугів. Не винятком є і ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. Цією організацією, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта опікується священик Луцького районного благочиння протоієрей Михайло Россоловський.

А у неділю 30 березня, з благословення владики Ніфонта, цю організацію відвідали секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук та голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та координатор православного молодіжного волонтерського руху «Омофор» вихованець IV курсу ВДС Іван Шемедюк. Вони передал 30-м родинам продуктові набори, а чотири родини отримали ще й сертифікати на побутову техніку.

«Таких активних мам як ви рідко де можна зустріти. Дітки із синдромом Дауна – це діти із особливою Богом даною долею, а чому Господь їм дав таку долю ми зможемо дізнатись лише у вічності. І дуже добре, що ми із вами розпочали цю співпрацю», – сказав протоієрей Валентин Марчук.

«Ми любимо вас, і молимось за вас», – додав секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

Отець Валентин також повідомив, що у найближчих планах соціального служіння Волинської єпархії Української православної Церкви – створення у Луцьку двох церковних територіальних центрів для громадських організацій, в тому числі і для ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку.

«Я хочу щиро подякувати владиці Ніфонту, і вам дорогі отці за підтримку», – зауважила у свою чергу голова правління ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна таіншими порушеннями розвитку Олена Мельник.

До слова, нещодавно отець Валентин обіцяв що Волинська єпархія підтримає ВОГО батьків дітей із синдромом Дауна таіншими порушеннями розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus