USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Волиняни шукають місця для облаштування пунктів збору батарейок

13 Квітня 2016 16:14
Громадська організація «Фундація розвитку громад» шукає охочих допомогти з приміщення для збору і зберігання використаних батарейок.

Про це повідомили у ГО.

Так, активісти вже домовилася про співпрацю із львівською ГО «Науково-дослідне об’єднання». Тож відтепер будуть передавати їм зібрані використані батарейки з метою подальшої утилізації.

Під час зустрічі з партнерами волиняни вже зробили свій перший вклад та передали 25,4 кілограма раніше зібраних батарейок. Наразі вони розширюють кордони своєї діяльності та запрошують до співпраці підприємства та установи різних форм власності, з метою облаштування на їх території пунктів збору сировини.

«Використані батерейки містять у собі чимало токсичних речовин (свинець, марганець, цинк, літій). Тож, якщо їх викидати на смітник, а не утилізовувати, то усі ці речовини починають отруювати навколишнє середовище: грунт, воду, рослини, а в результаті і людський організм. Лише уявіть, одна пальчикова батарейка може забруднити 400 літрів води чи 20 метрів квадратних ґрунту! Ці дані шокують, адже ми самі забруднюємо навколишнє середовище. Тож закликаємо усіх змінити таку ситуацію і зробити важливий крок для збереження природи», – ділиться думками керівник відділу проектів «Фундації розвитку громад» Олена Ярощук.

Принести використані батарейки можна за адресами:

- вулиця Стрілецька, 43;

- вулиця Карбишева, 1, оф. 403, 410, 412, 414;

- вулиця Дубнівська, 15, 2 поверх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ольга Показати IP 13 Квітня 2016 17:31
А відпрацьовані економічні лампочки і термометри теж можна приносити?
Олена Ярощук до ольга Показати IP 14 Квітня 2016 12:13
На жаль, лампочки та термометри наразі не збираємо, але ми працюємо у цьому напрямку. Можливо згодом.
Віктор Показати IP 13 Квітня 2016 20:29
Підтримую запитання.В мене є спрацьовані економічні лампи.Куди їх здати???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus