USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Майдан» Волині по-іншому бачить люстрацію, аніж Правий сектор

29 Травня 2014 15:15
Доки не прийнятий закон про люстрацію, висновки громадського люстраційного комітету можуть мати лише рекомендаційний характер, - вважають громадські активісти ВО "Майдану". Так, певний конфлікт у баченні, якою має бути люстрація, виник у майданівців та представників інших сформованих рухів, зокрема Правого сектору.

Про це йшлося під час прес-конференції ВО «Майдан», що відбулася 29 травня у Луцьку.

Представник ВО «Майдан» Лілія Кревська зазначила, що громадська люстрація наразі може існувати, проте лише як рекомендаційний орган. На її думку, вимагати від Верховної Ради прискорити процес прийняття закону про люстрацію потрібно, однак поки закону немає, жодна люстрація відбуватися не може, адже працювати варто лише у правовому полі.

До того ж, на думку активістів, громадський люстраційний комітет створювався неправильно, адже планувалося, що до нього не входитимуть представники політичних партій. Натомість, там є люди із Правого сектора. Він зазначив, що наразі комітет незаконний і має рекомендаційний характер.

«Вони зловживають рекомендаційною функцією комітету та наполегливо вимагають, щоб людей звільняли», - говорять у "Майдані" про членів громадського комітету.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
дідо Показати IP 29 Травня 2014 15:24
Кревська є авантюрниця.яку звільняли з роботи за непрофесійність, а вони суди засипала кляузами. Пригріла собі місце на Майдані, і почала сварки.
З Майдану до дідо Показати IP 29 Травня 2014 15:59
Читайте уважно статтю.Без закону люстрацію проводити НЕ МОЖНА.Вана права.А чому ти не пригрів місце на Майдані ? Кишка тонка ?
Олег Показати IP 29 Травня 2014 15:28
Від тих майданів та правих секторів- Україні лише тільки біди!
дідо до Олег Показати IP 29 Травня 2014 15:33
Якби не Правий Сектор,то януковичі-клімчуки далі грабували країни.
лучанин до дідо Показати IP 29 Травня 2014 15:43
що ви мелете бачите що в карїні наробили
Анонім до дідо Показати IP 29 Травня 2014 15:43
Дідо, то краще б тебе вже пограбували, чи вбили на сході? Розумію, що Крим тобі ні до чого, бо в лісній криївці більше комфорту для тебе
Свідок до дідо Показати IP 29 Травня 2014 23:03
Вони хоч це робили грамотно... зберігаючи територіальну цілісність країни і життя десяткам простих волинських хлопців...... А ці Гузі, Данильчуки, Пустоцвіти та їхні столичні покровителі..... розвалили країну.... просрали Крим, як собак кинули звичайних хлопців на бездушних, професійних кілерів на схід..... а самі тим часом із державного корита хлебчуть.... Гузь, Пирожик та Пустоцвіт.... і всі інші псевдо національносвідомі...... вас на коліна швидше поставлять, ніж О. К. Башкаленка....
Дмитро Показати IP 29 Травня 2014 15:29
коли вони вже заспокоються? вам що немає чим зайнятись?
лучанка Показати IP 29 Травня 2014 15:33
всіх до одного відправити на схід захищати Батьківщину. Ганьба цим придуркам, Як нема чим зайнятись, мітли в руки і прибрати вулиці, буде хоч якась користь.
Люстраторам дезертир Показати IP 29 Травня 2014 15:41
То краще б вони разом "бачили" кордони України на сході, а люстрацію б вже "бачили" хлопці, що повернулися зі сходу. Вони на це мають в рази більше прав!
Поліщук Олександр Юр Показати IP 29 Травня 2014 15:57
Проведення люстрації треба доручити спеціалістам, які працювали в силових структурах: податковій, ВДСБЕЗ і т.п. Якби мені доручили, то я набрав-би людей і провів - би люстрацію ефективно. А так звані "волинські майданівці" під час Майданівськіх подій сиділи під диванами по своїх квартирах. Тому від цих "волинських майдаунів" ніякої люстраціїї не дождешся, тільки й думають, як би власну вигоду з торгів посадами в свою кишеню запхати. Кревська, Бут-Гусаїм і їм подібні клоуни, а не громадські діячі. Гнати зі сцени цих заторможених клоунів треба, я чим швидше тим краще !
Івченко до Поліщук Олександр Юр Показати IP 29 Травня 2014 16:04
А хто ти такий щоб проводити люстрацію без закону.
люся до Івченко Показати IP 30 Травня 2014 14:26
а ті що проводять люстрацію зараз ,проводять її по закону????
Ткачук Юрій Показати IP 29 Травня 2014 16:00
Саша Поліщук правду каже. Владу над проведенням люстрації треба передати ВДСБЕЗ і податковій, бо так звані "майдауни" незнають, що робити, і як мавпа з гранатою граються в люстрацію.
100% до Ткачук Юрій Показати IP 29 Травня 2014 16:15
На підставі чого владу над проведенням люстрації передати ВДСБЕЗ або Поліщуку? Хто він такий ? Несете нісенітницю.А дай вам владу в руки наробите лише біди.
Аля до Ткачук Юрій Показати IP 29 Травня 2014 16:17
А ти правий стопроцентно.Поприходили люди, в яких в голові вітер і будуть люструвати.А як це робити ні бум-бум. А люструвати їх потрібно і,чим швидше,тим краще.Та що тут,хай дійсно,займуться компетентні органи, алеж в в них усіх рильце в пушку.ЇХ потрібно люструвати.Якщо вони накрали по вуха,віли машини,то яка з цього користь? Взяли прибуток поділили на видаток.От вам і вся люстрація.Хай пояснять, де взяли стільки грошей,так кучеряво жити.Що головне,що всіх ти самих пускають до корит і далі крадуть,Не змінилося нічогісінько. Ото доки ми самі не будемо їх ловити і наказувати нічого не буде.Як німець робив:"Вкрав і руку відрубав", другий вже не піде. Ось так в нас зробити,тоді я думаю перш ніж красти вони добре подумають. ,
бачила Показати IP 29 Травня 2014 16:05
Чому Пащенко постійно бігає до Пустовіта?:)
Думаю до бачила Показати IP 29 Травня 2014 16:16
Думаю, що смогче...
Фома до бачила Показати IP 30 Травня 2014 13:32
Він і до Клімчука бігав
Володимирець Показати IP 29 Травня 2014 16:13
Кажуть знайомі, що у Володимирі теж люстраційний комітет - ого-го! Всі колишні радянські торгаші. Тож певно, стільки років сиділи без влади, а тут така можливість трапилася! І не просто керувати, а допускати до керівництва!!! Як казав герой відомого фільму "Це даже очень и очень!". Смішні люди! В країні чорна біда робиться і замість того, аби гуртуватися й разом працювати на місцях (бо ж комусь і тут треба працювати), то вони "водяться" з тою люстрацією. Скажу чого так: бо ще одного шансу "проявити" себе в них не буде. От і поспішають
ааа Показати IP 29 Травня 2014 16:16
туфта це все!бізнесмени, які таким способом хочуть вирішити свої справи!!!!
Олесь Показати IP 29 Травня 2014 16:17
ПС зробив катастрофічну помилку, що не зареєстрував ПС як нову політичну партію, а перереєстрував посвідчення 1997 року. Нехай би то посвідчення лишалось "військовій" частині, а ПС був би політичною силою. Знов "каша"? На скільки поколінь? Мабуть ліві сили потирають руки від такої "реєстрації". З питань люстрації можна лише давати свої пропозиції, якщо вони мають визначені критерії та оформлені якимось офіційним документом. Інакше - це лише подразник. Якщо ПС пропонує провести "місцеву" люстрацію, то ввійде в протиріччя з законом.
Бармалєй Показати IP 29 Травня 2014 16:20
Задрали ці професійні ревалюцьонери. Ліля, іди кпролюструй Пустовіта, Нальковича і іншу пи ..добратію. Хто ви такі ? Хай люструють ті що повернулися зі сходу і батьки тих хто не повернувся. А ваше місце у буфеті
Гостя до Бармалєй Показати IP 29 Травня 2014 18:40
Не буде Ліля Бондаря люструвати. Якби в свій час Бондар не став губернатором (сплив, як Пустовіт зараз), то сиділа б вона і зараз в середній школі вчителькою.
Знайомий Показати IP 29 Травня 2014 16:22
Взагалі все повинні робити професіонали. А не ті, хто голосніше кричить на майдані та має вдосталь вільного часу, щоб в чужих життях та душах колупатися. Простіше всього наговорити на людину, а потім хай відмивається та "доказує, що не верблюд". Контролюючі органи існують при всіх режимах та будь-якій владі і саме вони мають виконувати свої функції. Та й не треба забуватися, що люстрація це не фінансова інспекція, а ідеологічна чистка. Пора вже якось впорядковувати ці громадські рухи самовисуванців.
800 Показати IP 29 Травня 2014 17:03
Якщо взяти до уваги коментарі, то люстраційний комітет на правильному шляху. Головне не збавляти темп і не звертати уваги на воплі тих, хто накрався при Януковичу.
3711 до 800 Показати IP 29 Травня 2014 18:50
Шлях завжди правильний, якщо поруч мавпа з гранатою стоiть
Правий Фронт Показати IP 29 Травня 2014 18:03
ПС, Ярошу. ПФ в ярості. Яка су зробила з УНА ПС? Мабуть ніхто з вас не щепив яблуню. Невже не зрозуміло, що якщо на карликовий підвій прищепити Гігантський привій, то скільки б ПС його не пестив виростте лише карлик? Замість того, щоб започаткувати нову революційну партію, тягнеш з собою коріння невдалого пректу минулого? Нехай би УНА приєдналась до нової партії ПС, але до нової, і тільки до нової. В дійсний момент виходить, що ПС це УНА з іншою назвою?! Зарубали всю партійну еволюцію ПС. Зрештою, зважаючи на безперспективність існуючої ситуації Правий Фронт припиняє підтримку ПС, поки ПС не схоче стати новою партією. З нашого погляду найпростіше та найшвидше це зробити знявши держреєстрацію ПС та перереєструватись як нова партія ПС. Ярош, ти позіціонуєші ПС як "вічні партизани". Нам потрібна перемога, а не вічна партизанщина! Не схочеш робити, - будеш як УНА.
саша Показати IP 29 Травня 2014 18:45
ви гляньте тільки на фото.. одне убожество.. якесь зборище бомжів.. гнати в шию усіх чотирьох!
Cfis до саша Показати IP 29 Травня 2014 19:09
Якщо судити по твому коментару то сам ти чудо в пірьях раз так людей обзиваєш.
Анонім до саша Показати IP 29 Травня 2014 19:26
коментар було видалено
Анонім до саша Показати IP 29 Травня 2014 23:01
Какие все вдруг смелые,правильные и грамотные стали.А где же мозги были около 2-х месяцев назад,на театральной площади поддерживали.самосуды?И не особенно возмущались поведением Гузя,того же кабана Нальковича и предложение,кем заменить нач милиции,прокуратуры и др.?
яяяяяя Показати IP 29 Травня 2014 21:52
А судьи кто???? хоч і по-російськи, але вірно....яка на фіг люстрація...а хто ж до влади то поприходив...ті , що рила наїдали ще до яника далеко, і при ньому також, дома ж не сиділи, а крутилися на держмісцях...і добре відомо які ті виборні посади....не ганьбіться люди з люстрацією....рука руку миє....всі в павутині ...всі...і сарі і нові і не прийдешні ще..
Литвин Показати IP 29 Травня 2014 21:54
А в Литві була лише громадська люстрація, без закону. Бо люди так хотіли. І все добре закінчилось для простих людей. А для корупціонерів - люстрація дійсно страшна штука.
знайомий Показати IP 29 Травня 2014 22:51
провести люстрацію всіх сільських голів перед виборами повиводити їх на чисту воду
Нач ДСБЕЗ Сергій Показати IP 30 Травня 2014 18:44
Я і мої підлеглі готові люструвати будь кого, не дивлячись на посади, звання і різні майдани та сектори. Згідно закону. В нас інформації навалом.
Один із багатьох до Нач ДСБЕЗ Сергій Показати IP 30 Травня 2014 18:54
Ти такий крутий? Люстратор? Всі такі профі?
Крук Показати IP 30 Травня 2014 22:20
А з ДСБЕЗА вашого хоч один пішов воювати на Схід ? Раніше хоч один був воїн Зотько!
ляля Показати IP 7 Червня 2014 12:46
КЕРІВНИКИ ДСБЕЗ НАСТОЯЩІ МУЖЧИНИ - ТРЕБА ПІДУТЬ ВОЮВАТИ ПРОТИ БУДЬ-КОГО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus