USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинян кличуть у Комітет громадської люстрації

12 Березня 2014 10:06
Координаційна рада Комітету громадської люстрації звертається до всіх небайдужих та активних волинян, дієвих громадських об’єднань та організацій, із закликом долучатися до роботи Комітету громадської люстрації, - інформують у прес-службі Євромайдану.

Нагадаємо, критерії, згідно з якими, визначатимуть потенційних учасників комітету активісти оприлюднили у мережі вчора, 11 березня.

24 лютого представники громадських середовищ Луцького Майдану - Правого сектору Волині, Самооборони Волині, Автомайдану та Громадського сектору Волині заявили про свою ініціативу з проведення люстраційних процесів в області. Тоді ж ними було створено Координаційну раду Комітету громадської люстрації, яка за цей період напрацювала базові критерії та механізми проведення громадської люстрації. Зокрема, було підготовлено Декларацію про громадську люстрацію на Волині, випущено серію інформаційних матеріалів з поясненням мети та завдань громадської люстрації, створено окремий веб-сайт присвячений темі люстрації на Волині - http://lustracia-volyn.info.

Наступним важливим етапом є формування персонального складу органу, уповноваженого громадою Волині на прийняття рішень в рамках проведення процесу громадської люстрації - Комітету громадської люстрації. Принципи формування та вимоги до майбутніх його членів були сформульовані у Положенні про Комітет громадської люстрації у Волинській області.

Кандидатури до складу Комітету пропонуються громадськими організаціями та об’єднаннями, або окремими особами шляхом самовисування. Для цього до Координаційної ради слід внести відповідне подання разом із біографією та люстраційною анкетою претендента (зразки документів є на сайті). Персональний склад Комітету громадської люстрації буде затверджений під час чергового Віче Луцького Майдану.

До осіб, які претендуватимуть на членство в Комітеті є певні вимоги. Так, членом Комітету громадськоїлюстрації не може бути посадова особа органів влади та організацій, що підлягають люстрації, або депутат будь-якого рівня, а також працівники суду чи правоохоронних органах. Також не можуть увійти у люстраційний комітет члени політичних партій, або ж особи причетні до корупційних справ. А ще члени Комітету повинні вести стиль життя, що відповідає їх офіційним доходам та користуватися суспільним авторитетом та довірою в громаді.

Такі вимоги до членів Комітету викликані, першою чергою, високим рівнем відповідальності та важливості рішень, які їм слід буде приймати. Адже саме від їх позиції буде залежати чи зможе людина обіймати певну керівну посаду та чи отримає підтримку від громади.

На даному етапі усю організаційну, медійну та іншу необхідну підтримку процесів громадської люстрації на Волині надає Координаційна рада Комітету. Саме представники громадських середовищ Майдану збирають зараз від людей інформацію про відомі факти зловживань та порушень, які були вчинені посадовцями різних рівнів на Волині. Після створення та початку роботи Комітету громадської люстрації всі ці матеріали будуть проаналізовані і щодо них будуть прийняті відповідні рішення.

Свої пропозиції щодо кандидатів до складу Комітету громадської люстрації просимо подавати Координаційній раді у період до 15 березня за такими адресами:

Штаб Правого сектору - Палац культури міста Луцька (вул. Богдана Хмельницького, 1), тел. 068-7901132
Штаб Самооборони – будівля Волинської обласної ради (Київський м-н, 9), тел. 067-1100577

Детальніша інформація: 098-7199824.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
кандидат Показати IP 12 Березня 2014 10:08
А зарплата яка? Люба праця потребує оплати!!!
Процент до кандидат Показати IP 12 Березня 2014 10:12
Огласите процент от награбленного....
Штефан, Луцьк Показати IP 12 Березня 2014 11:35
Добра справа. Проте, там вже, гарантую, повно людей Клімчука, Сапожнікова, Кіндера і Романюка. Критерії входження у "ЛК" осіб, що будуть виконувати люстраційні процеси, як етичні так і антикорпупційні вимоги до них, недостатні, абсолютно. Люди там мають бути небагаті і совісні. Із патріотичними поглядами. Непролобійовані "КліСаКінРом". Потрібно перевіряти на вошивість і корупцію. Без цього - буде великий "пшик". На що й надіються бандити.
Меркель до Штефан, Луцьк Показати IP 12 Березня 2014 12:37
Штефан - вали до Кайзера розуму набиратись!:) Таке писати тільки... може!:)
БОГДАН Показати IP 12 Березня 2014 13:58
Якщо мені не зраджує пам"ять, то люстраційними питаннями(підбір та розстановка кадрів),у свій час =ефективно= займались партосередки ВКП(б),очолювані Йосифом Джугашвілі та Націонал-соціалістичної Робітничої Партії Адольфа Гітлера.Очевидно, =революціонери=від Майдану хочуть зкористатись багатим досвідом цих неперевершених історичних постатей.Виховну роботу не обов"язково проводити на загальних зборах та майданах,можна вдатись до індивідуальної роботи шляхом відвідування будинків та квартир =національно несвідомих =громадян,бажано для переконливості під покровом ночі з бітами та зброєю в руках..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus