USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Британські консерватори втратять частину фінансування через Brexit

8 Січня 2017 16:01
Голова компанії William Cook Ендрю Кук заявив, що має намір скоротити фінансову підтримку Консервативної партії, якщо в результаті переговорів щодо Brexit Британія втратить доступ до єдиного ринку ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

В інтерв'ю газеті Times він підкреслив, що "вважав би неможливим" продовжувати підтримку Консервативної партії у разі виходу Британії з єдиного ринку Євросоюзу.

Раніше в осінній доповіді про стан британської економіки (Autumn Statement) були оприлюднені дані, що Brexit обійдеться британському бюджету у 100 млрд фунтів стерлінгів. Уряд очікує на скорочення податкових надходжень через уповільнення темпів зростання економіки і обсягів інвестицій. Британські компанії в цьому році вже урізали інвестиційні програми на 65,5 млрд фунтів стерлінгів.

Своєю чергою, британська прем'єрка Тереза Мей у неділю, 8 січня, заявила, що у наступні тижні вона визначить свою стратегію, зокрема щодо досягнення угоди з Європейським Союзом щодо виходу Великобританії з його складу, повідомляє Deutsche Welle.

"У наступні тижні я більш детально викладу свій план щодо Британії. Так, ідеться про правильну угоду щодо виходу з ЄС, але також і про економічну реформу", - заявила Мей в інтерв'ю телеканалу Sky News. При цьому вона уникла прямї відповіді на питання, чи буде вона надавати пріоритет обмеженню міграції з ЄС до Британії перед забезпеченням пріоритетного доступу британських товарів на спільний ринок. Це не "вибір між двома варіантами", - сказала прем'єрка.

Нагадаємо, що на референдумі у червні 2016 року 52 відсотки британців проголосували за вихід їхньої країни зі складу ЄС. Застосування статті 50 Лісабонської угоди почне дворічний період, після якого Великобританія повинна буде залишити всі європейські інституції та єдиний ринок, якщо не буде досягнуто альтернативних умов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus