USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський екс-регіонал розповів, чому вийшов з партії влади

10 Грудня 2013 10:23
Начальник фінуправління РДА, депутат райради Валерій Бортнійчук залишив ряди фракції ПР через те, що регіонали провалювали його поправки до проектів рішень щодо дотримання відділом освіти бюджетного законодавства. Саме так він мотивував свій вихід, - повідомляють «Вісті Каменя».

«Я запропонував внести зміни до проекту рішення, який виносився на сесію начальником райво Віктором Пасем. Оскільки його проект суперечив бюджетному законодавству. Поправки я робив, як фахівець в галузі фінансування. Я тричі просив депутатів, аби не голосували за проект Пася. Мова йде про внесення змін до бюджету на 2013 рік. Начальник райво запропонував зняти з заробітної плати 50 тисяч гривень і перекинути їх на доїзд вчителів. Але. Зарплата і утримання вчителів здійснюються за рахунок державних коштів. Держава дає на це гроші, доходи, дотації. А доїзд вчителів - це місцева програма. Фінасується вона за місцеві кошти. Іншими словами - Віктор Пась забрав державні гроші і кинув їх на місцеву програму. Це суперечить законодавству. Це перше. Друге - Віктор Пась запропонував ще один проект. Він передав послуги відділу освіти на міську раду. Почнемо з того, що послуги взагалі не передаються.



Разом з тим. Тепер ніхто не знає, як це у звітності відобразити. Ні казначейство, ні міська рада... Ну, нехай цей рік. Ще не здано річний звіт. Але ж залишаються 2011-й та 2012-й роки... Він підсунув рішення яке ні до чого б не привело... Я ж пропонував зовсім інше, таке, що відповідало б букві закону. А саме - райвідділ мав би надати рахунок за надані послуги по теплопостачанню ДНЗ, дати субвенцію міській раді, а мерія перерахувала ці кошти в районний бюджет і все б закрилося і не було б проблем в подальшому. Бо ці проблеми залишаються відкритими. Все одно за підсумками КРУ буде виявлено нецільове використання коштів в сумі 470 тис. грн. І ми будемо змушені в наступному році знімати їх з райво. Тобто - освіта втрачає 470 тисяч.

Про цю ситуацію були проінформовані, ще до засідання сесії, депутати фракції ПР, зокрема, про невідповідність з законодавством проекту рішення Віктора Пася. Також я озвучив їм правовий метод вирішення. Однак, під час голосування вони «дружно» мене не підтримали. Така їх позиція і стала причиною мого виходу з фракції. Окрім того, хочу зазначити, що членом Партії Регіонів я не був і не є. Тож відтепер буду позафракційним», - каже Валерій Бортнійчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus