USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Інтерпол зняв з міжнародного розшуку Арбузова

18 Травня 2017 12:25
Інтерпол зняв з міжнародного розшуку екс-очільника Нацбанку Сергія Арбузова.

Про це заявив адвокат колишнього керівника Нацбанку Сергій Ковальов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він пояснив, що такому рішенню відомства передував висновок комісії з питань контролю за файлами Інтерполу, яка розглянула аргументи Генпрокуратури та захисту Арбузова щодо цієї справи.

«Інтерпол скасував міжнародний розшук Арбузова. Тим самим Інтерпол поновив його право на вільне пересування», - заявив Ковальов.

За його словами, Генпрокуратура, натомість висунула обвинувачення Арбузову у справі Укртелекому, щоб за допомогою неї знову оголосити його у розшук. Адвокат каже, що такі дії ГПУ мають ознаки злочину у вигляді незаконного притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи.

«Офіційного документа (про підозру) ми поки не отримували, коли отримаємо, то звернемося до правоохоронних органів для притягнення винних до відповідальності. Також ухвалимо всі заходи для доказу невинності Арбузова»», - зауважив Ковальов.

Він також додав, що його підзахисний все ж планує повернутися до України.
«Арбузов може вільно пересуватися по всьому світу, крім України, де відносно нього відкрито кримінальне провадження. Як тільки воно буде закрито, наш підзахисний повернеться в Україну», - розповів Ковальов.

Нагадаємо, 3 травня 2017 року стало відомо про зняття Інтерполом з розшуку українського президента-втікача Віктора Януковича та його сина Олександра. Також Інтерпол припинив розшук екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького і колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

Варто додати, сьогодні, 18 травня, Верховна Рада не підтримала звернення Ради національної безпеки і оборони про запровадження персональних санкцій проти екс-президента Віктора Януковича та кількох колишніх чиновників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
корінний лучанин Показати IP 18 Травня 2017 13:13
казали ,що стара влада одні злочинці..Це або брехня,або інтерпол -аХент Путіна.
Алексей до корінний лучанин Показати IP 18 Травня 2017 16:42
Есть мнение, что власть банально пыталась своё воровство прикрыть такими вот делами. Но Интерпол они убедить не смогли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus