USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Екстрадиції Онищенка ніщо не заважає – прокуратура Британії

18 Жовтня 2016 10:10
Згідно з британським законодавством, Україна може напряму домагатись екстрадиції підозрюваного у розкраданні коштів.

Зволікання з екстрадицією колишнього народного депутата Олександра Онищенка не пов'язане з вимогами британського законодавства, - йдеться в офіційній відповіді на запит видання DW.

"Будь-яка країна з-поза меж Європейського Союзу може напряму звернутися із формальним запитом про екстрадицію до Міністерства внутрішніх справ", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що британське законодавство не гальмує процедуру екстрадиції Онищенка. Українські правоохоронні органи можуть у будь-який момент звернутися до британських колег із відповідним запитом. Однак Київ досі цього не зробив.

Водночас звернення України до Інтерполу затягнуло процедуру на кілька місяців. У Національному антикорупційному бюро запевняють, що запит про екстрадицію без оголошення у розшук Інтерполом неможливий.

"За процедурою, ми не можемо розпочати процес екстрадиції без оголошення Онищенка в розшук", - йдеться у відповіді НАБУ.

Про яку саме процедуру мова і з яких правових норм вона випливає, у бюро не відповіли.

Як відомо, нардепа Олександра Онищенка підозрюють у створенні газової схеми з відмивання державних коштів. 5 липня Верховна Рада зняла з нього недоторканність, втім на той час нардепа вже не було в Україні. 27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенкові.

НАБУ вже кілька разів викликало на допит О.Онищенка, однак він жодного разу так і не з’явився.

На початку серпня у Латвії заарештували мільйони Онищенка, а трохи згодом суд обрав йому запобіжний захід.

До слова, ще на початку історії з одіозним нардепом, відверто груба, непродумана робота Генпрокуратури давала підстави підозрювати, що арештовувати Онищенка насправді ніхто і не збирається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus