USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Розпуск Ради: Томенко розповів про два табори і патову ситуацію у КС

20 Червня 2019 08:29
Конституційний Суд не ухвалить жодного рішення, але через тиск суспільства та ненависть громадян до Верховної Ради не ризикне скасувати Указ Президента України про розпуск парламенту.

Це зазначив політик Микола Томенко в ефірі програми Vox populi на телеканалі ZIK.

Томенко зауважив, що сьогодні замість 18 суддів у Конституційному Суді працює 17, адже Верховна Рада не виконала свого повноваження і не делегувала ще одного суддю.

«Конституційний Суд формується трьома шістками – 6 суддів від президента, ще 6 – від Верховної Ради, і останню шістку пропонує з’їзд суддів. Для того, щоб ухвалити рішення КС, потрібно 10 голосів. І, наскільки я розумію, сьогодні виникла патова ситуація, коли приблизно однакова кількість із них за те, щоб визнати указ президента неконституційним, і така ж кількість – проти цього. Але 10 голосів немає ні в кого», – пояснив Томенко.

Відтак, прогнозує політик, фактично жодного зобов’язуючого рішення КС не ухвалить, а тому виборча кампанія і далі буде тривати.

«У цій ситуації мене найбільше непокоїть те, що з’явилося багато політиків, які стали в чергу, щоб записатися в коаліцію до Зеленського, і закликають не виконувати рішення суду, якщо він визнає указ неконституційним. Але я переконаний, що яке б рішення не прийняв суд, воно повинне виконуватися.

Мій прогноз, що Конституційний Суд не ухвалить жодного рішення, але через тиск суспільства та ненависть громадян до Верховної Ради не ризикне скасувати Указ Президента України про розпуск парламенту», – вважає Микола Томенко.

Нагадаємо, вчора Велика палата Конституційного Суду продовжила розглядати справи щодо конституційності Указу Президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus