USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Як американський політтехнолог Манафорт поглибив штучний розкол в Україні

22 Серпня 2018 23:28
Американський політтехнолог Пол Манафорт розробив для Партії регіонів стратегію, яка вела до розколу України та поглиблювала суперечності серед українців. І заробив на цьому 60 мільйонів доларів. З яких, принаймні, значна частина, вочевидь, була вкрадена тодішніми можновладцями.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Брудна технологія поділу українців на сорти, протиставлення східняків жителям заходу та роздмухування міфів про бандерівців, дискримінацію російськомовних, агресивне НАТО - все це входило в меню Манафорта, яким багато років годували виборців Януковича - слабкого політика з кримінальним минулим, який не міг запропонувати нічого іншого, щоби домогтися підтримки.

Зрештою ці побрехеньки спричинили істерію страху на сході та поглибили штучний розкол в Україні. Навмисно чи ні, але у такий спосіб регіонали під диригуванням Манафорта підготували ґрунт для окупації Донбасу та Криму, де частина населення з радістю зустріла вторгнення російських військ. Поради політтехнолога оплачували дуже щедро. Загалом - це десятки мільйонів доларів. В американському суді, де Манафорта судили за несплату податків, як доказ демонстрували предмети розкоші. Куртку зі страусиної шкіри за 15 тисяч доларів у певному сенсі оплатили українці. Бо саме з вкрадених грошей сплачували щедрі гонорари.

На виплатах з чорної каси Партії регіонів Манафорт і погорів, бо не міг легалізувати ці доходи та сплатити податки. Походження цих грошей цікавить і українських слідчих. Однак, нарікають, справа майже не рушить, бо американське правосуддя не ділиться потрібною інформацією про фінансовий слід.

"Нам важливо мати повністю доступ до тих документів, які стосуються в першу чергу перерахувань Манафорту. Тобто це чіткі дані про рахунки, назви фірм, з тим, щоби можна було перевірити, а звідки надійшли кошти і встановити, чи не були ці кошти викрадені з державного бюджету. Раз ми бачимо ситуацію їх приховування, не було легальних платежів на користь Манафорта, слідство перевіряє версію, чи не здійснювалась виплата саме з викрадених з держбюджету коштів", - говорить керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

Натомість у Генпрокуратурі взялися за іншу зачіпку. З'явилися нові провадження - стосовно колишніх держслужбовців, які не мали права керувати комерційними рахунками.

"Походження коштів має оцінювати фіскальна служба. У порушеному кримінальному провадженні йдеться про інше. Якщо дійсно народний депутат, чи глава Адміністрації президента, чи віце-прем’єр дає команду офшорній компанії виплатити кошти за політичні консультації Януковичу чи кому завгодно, у цьому будуть ознаки того, що він не відмовився від управління бізнесом", - каже генпрокурор Юрій Луценко.

Колишні клієнти Манафорта, серед яких - ключові посадовці часів Януковича, від співпраці з ним нині відхрещуються.

На угоду зі слідством українські фігуранти не йдуть та свідчити відмовляються. А от у США, де Манафорт фігурує також у розслідуванні про втручання Росії у вибори, свідки, побоюючись отримати багаторічне ув'язнення, значно говіркіші. Незабаром може відкритись новий пласт цієї історії. Манафорт працював на оточення Путіна. Та й в Україні він з'явився з подачі близького до Кремля російського олігарха Дерипаски, який порадив його Рінату Ахметову. Тож у суді серед іншого можуть випливти докази скуповування українських політиків Росією. Та ще більше цікавих фактів втручання Москви у політику США, України та інших держав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Серпня 2018 01:58
В нас хватає своїх'Манафортів',хоть одного посадили? Хрін. Всі при владі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus