USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ЄС готовий відкласти Brexit до 2020 року - ЗМІ

17 Січня 2019 07:40
Чиновники Європейського Союзу вивчають плани відстрочки Brexit до 2020 року після того, як Німеччина і Франція заявили про свою готовність продовжити переговори про вихід з Британією.

Про це повідомляє Європейська Правда з посиланням на The Times.

За інформацією видання, дипломати і офіційні особи готуються до більш тривалого, ніж передбачалося, продовження процедури виходу Британії з ЄС через поразку Терези Мей в парламенті Британії вчора ввечері.

Попереднє планування було сконцентровано на тримісячній затримці Brexit з 29 березня до кінця червня, але тепер, згідно з численними джерелами видання, чиновники ЄС вивчають законні шляхи, щоб відкласти вихід Британії до наступного року.

Джерела в ЄС і Брюсселі заявили, що чиновники працюють над юридичним способом продовження британського членства, відкладаючи Brexit після загальноєвропейських виборів 23 травня і пізніше, ніж перше засідання нового Європарламенту 2 липня.

«Йде робота, щоб зрозуміти, як стаття 50 може бути продовжена після європейських виборів. Будь-яке продовження може бути тільки одноразовим, тому після поразки доцільним є продовжити термін», – сказало джерело, близьке до переговорів.

Законодавство ЄС може дозволити існуючій делегації британських депутатів Європарламенту залишатися на своїх посадах без виборів, при цьому склад Європейського парламенту залишиться на тому ж рівні, що і в 2014 році, але, за словами джерел, таке продовження буде «безладним».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus