USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Brexit у Великобританії може розпочатися вже 14 березня

11 Березня 2017 16:57
За даними авторитетного видання The Telegraph, голова британського уряду Тереза Мей може вже найближчого вівторка, 14 березня, оголосити про запуск Brexit, інформує replyua.net. Зокрема, журналісти зазначають, що прем’єр-міністр Великобританії заявила про готовність до таких кроків після того, як керівники держав ЄС продемонстрували, що не заперечують проти початку цього процесу.

«На переконання міністрів, проект закону стосовно запуску статті 50, авторство якого належить самій Терезі Мей, з успіхом пройде розгляд в обох палатах головного законодавчого органу Великобританії у понеділок, 13 березня», - йдеться у повідомленні The Telegraph. Якщо закони швидко пройдуть через парламент, у Мей з'явиться повне право на запуск Brexit у палаті громад вже післязавтра. Члени уряду розповіли про тиск на Мей, аби вона в найкоротші терміни повідомила, що запускає статтю 50 Лісабонської угоди.

Нещодавно стало відомо про плани Палати громад винести на обговорення проект закону, яким уряду надається право на початок виходу Британії з Євросоюз, з урахуванням внесених до нього представниками палати лордів поправок 13 березня.

Нагадаємо, що на референдумі у червні 2016 року 52 відсотки британців проголосували за вихід їхньої країни зі складу ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus