USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Шотландський парламент збунтувався проти Brexit

8 Лютого 2017 21:24
Шотландський парламент проголосував проти плану уряду Терези Мей щодо Brexit.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що незалежна Шотландія не буде частиною Європейського союзу, передає Тиждень.юа з посиланням на Reuters.

Шотландський парламент 7 лютого провів символічне, що не має юридичної сили, голосування, відкинувши план уряду Терези Мей щодо виходу Британії з ЄС. Представник Шотландської національної партії і міністр Шотландії з питань Brexit Майкл Рассел заявив, що це голосування більш ніж символічне.

«Це важлива перевірка того, чи може бути почутий голос Шотландії, чи враховуються наші інтереси в політиці Великої Британії», - сказав він і підкреслив, що Шотландія має виробити компроміс, який дозволить їй залишитися в складі єдиного ринку з ЄС, навіть якщо Велика Британія його покине.

«Він постійно звертається до теми інтересів Шотландії в Європейському союзі - незалежна Шотландія не буде в ЄС», - сказала Тереза ​​Мей.

Нагадаємо, що на референдумі у червні 2016 року 52 відсотки британців проголосували за вихід їхньої країни зі складу ЄС. Застосування статті 50 Лісабонської угоди почне дворічний період, після якого Великобританія повинна буде залишити всі європейські інституції та єдиний ринок, якщо не буде досягнуто альтернативних умов.

У червні 2016 року більшість шотландців проголосували за те, щоб Велика Британія залишилася в складі ЄС, і правляча в регіоні Національна партія закликала до проведення окремого референдуму з цього питання, якщо позиція Шотландії буде прогнорірована під час переговорів з Брюсселем щодо Brexit.

Раніше в уряді Терези Мей розкритикували ідею другого референдуму про незалежність Шотландії, оскільки перший міністр Шотландії Нікола Стерджен оголосила двомісячний ультиматум уряду у питанні розгляду інтересів Шотландії.

Нагадаємо, у вересні 2014 року в Шотландії проходив референдум про незалежність країни. Тоді 55% жителів проголосували проти виходу Шотландії зі Британії, а незалежність країни підтримали 45%.

Опубліковані у липні результати соцопитування свідчили про те, що шотландці не вважають за необхідне проводити другий референдум про незалежність після того, як Велика Британія на референдумі проголосувала за вихід із ЄС.

Під час референдуму 24 червня 2016 року 51,9% британців проголосували за вихід Великої Британії з ЄС (Brexit), що спровокувало підвищену волатильність на світових фінансових ринках. При цьому 62% Шотландців висловилися за збереження британського членства в ЄС, а 32% виступили за Brexit.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus