USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

21 країна ЄС обирає новий склад Європарламенту

26 Травня 2019 14:18
У неділю, 26 травня, громадяни 21 країни Євросоюзу голосують на виборах до Європейського парламенту.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Європейські вибори є найбільшими у світі за кількістю виборців після Індії. Понад 420 млн людей у країнах ЄС мають право обирати 751 члена парламенту.

В неділю своїх представників обирають громадяни 21 країни союзу. Дільниці почали працювати о 7 годині ранку у східних державах блоку. Голосування триватиме до 23:00, коли зачиняться дільниці в Італії.

Євродепутатів обирають за пропорційною системою, а далі депутати від партій різних держав об’єднуються у партійні групи.

За прогнозами соціологічних опитувань, правий євроскептичний фланг парламенту може суттєво зрости, натомість центристські партії зменшать представництво. Праві популісти лідирують в опитуваннях двох з чотирьох найбільших країн-членів – Італії та Британії, яка виходить з Євросоюзу. Також вони претендують на перемогу у Франції.

Втім, несподівані результати теж можливі. Наприклад, у Нідерландах перемогу прогнозували популістам, однак лідерами, згідно з екзит-полом, стали проєвропейські партії. В Ірландії, за результатами екзит-полу, теж лідирують проєвропейські партії.

Перший агрегований прогноз складу Європейського парламенту можна очікувати незабаром після 21:15 за Києвом.

Нагадаємо, у четвер, 23 травня, в країнах ЄС почалися вибори до Європейського парламенту. Першими проголосували жителі Великобританії і Нідерландів. У п'ятницю голосували в Ірландії та Чехії, а 25 травня - у Латвії, Мальті та в Словаччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus