USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Більші, ніж у Романюка, доходи лише у мера Харкова. РЕЙТИНГ

21 Червня 2013 14:36
Рейтинг найбагатших мерів обласних центрів та губернаторів областей оприлюднили у Центрі Політичних Студій та Аналітики. Мер Луцька - на 2 місці.

Про це повідомили у Центрі Політичних Студій та Аналітики.

Так, працівники Центру звернулися до голів ОДА та міських голів із запитом про надання податкових декларацій за 2012 рік, а також спробували знайти їх у відкритих джерелах.

22 із 25 мерів обласних центрів відкрили свої декларації, з них 13 - у відповідь на запит ЦПСА. Закритими залишилися декларації про майно і доходи мерів Запоріжжя, Херсону, Чернігова.

19 із 25 губернаторів оприлюднили декларації, з них 17 - у відповідь на запит ЦПСА. Недоступними є податкові декларації голови Волинської, Житомирської, Одеської, Кіровоградської, Луганської ОДА, а також голови Ради Міністрів АР Крим.

Найбільше доходу у 2012 році отримали мер Харкова Геннадій Кернес - 16,3 мільйона гривень, міський голова Луцька Микола Романюк - 10 мільйонів гривень, мер Одеси Олексій Костусєв - 1 мільйон гривень.

Губернатори ж бідніші за мерів. Найбагатший голова - голова Харківської ОДА Михайло Добкін - має 10,6 мільйона гривень сукупного доходу за 2012 рік. На другому і третьому місці - голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб із 1,5 мільйона гривень та Миколаївський губернатор Микола Круглов - 1,3 мільйона гривень доходу.

Найбільші зарплати мерів та губернаторів перевищують найменші у 2,5-3 рази. Найбільша зарплата у мера Сімферополя Віктора Агеєва - 261,7 тисячі гривень, а найменше за свою роботу отримує міський голова Одеси Олексій Костусєв - 83 тисячі гривень.
Найменшу зарплату має найбагатший губернатор Харківщини Михайло Добкін - тільки 80,3 тисячі гривень заробітної плати у 2012 році, а найбільш високооплачуваним є губернатор Львівщини Віталій Шемчук - його річна зарплата складає 199,3 тисячі гривень.

Найбідніші мери обласних центрів живуть тільки на зарплату. Серед таких - міський голова Львова Андрій Садовий (88 тисяч 132 гривні), колишній мер Черкас Сергій Одарич (90 тисяч 23 гривні). Віталій Михайлішин (виконувач обов’язків мера Чернівців)- 92 тисячі 563 гривні.

Із 10,6 мільйона гривень річного доходу голови Харківської ОДА Добкіна - більше 10 мільйонів гривень становлять дивіденди та відсотки. Голова Миколаївської ОДА Круглов із заробленого у 2012 році 1 мільйона гривень майже 950 тисяч гривень отримав із дивідендів та відсотків.

Мери та губернатори отримують ще й матеріальну допомогу. Попри немалі зарплати, мери та голови ОДА не гребують матеріальною допомогою. Це голови Хмельницької ОДА Тернопільської, Дніпропетровської ОДА і мери Ужгорода, Тернополя, Чернівців, Кіровограду, Івано-Франківська.

Невідомо, як ці доходи було отримано. Від 150 до 200 тисяч гривень «інших видів доходу» задекларували голови Львівської, Черкаської, Миколаївської і Київської ОДА. Це не заробітна плата, не викладацька/наукова діяльність, не авторська винагорода, не дивіденди/відсотки, не матеріальна допомога, не подарунки/призи/виграші, не спадщина, не страхові виплати, не дохід від відчуженого майна/цінних паперів, підприємницької діяльності чи передачі майна в оренду.

Їхні родичі заробляють більше. Члени сім'ї мера Полтави Олександра Мамая задекларували у 36 разів більший сукупний дохід, порівняно з доходами самого міського голови. У 42 рази більше заробили за минулий рік рідні львівського градоначальника Андрія Садового. Колишній мер Черкас Сергій Одарич мав у 2012 році у 19 разів менший дохід, аніж його сім'я.
Сім'я чернівецького губернатора Михайла Папієва має у 6 разів вищий дохід. А члени сім'ї полтавського губернатора Олександра Удовіченка заробили за 2012 рік у 4 рази більше.

Найбільші землевласники - губернатори та їх сім'ї у Хмельницькій області (522 700 метрів квадратних), Закарпатській області (372 400 метрів квадратних), Тернопільській області (101 200 метрів квадратних). Мери та їх сім'ї - міські голови Рівного (49 644 метрів квадратних), Хмельницького (23 500 метрів квадратних), Вінниці (9 159 метрів квадратних).

Мери Ужгорода і губернатор Херсонської області з членами сімей, а також мер Харкова не мають офіційно жодної житлової площі. Губернатор Івано-Франківської області задекларував тільки садовий будинок площею 506 метрів квадратних.

Водночас мер Харкова Геннадій Кернес отримав найбільший дохід, порівняно з іншими міськими головами обласних центрів, - 16,3 мільйона гривень. Також у Харківського міського голови є 2 автомобілі, рахунок у банку та цінні папери, однак ані землі, ані іншого нерухомого майна у нього, за декларацією,немає.

Мер Ужгорода Віктор Погорелов разом із дружиною володіє тільки 2 земельними ділянками площею 2878 метрів квадратних. У податковій декларації відсутні відомості про житлову площу, автомобілі, банківські рахунки.

Мери-будинкові магнати за площею будинків - Володимир Гройсман (Вінниця) - 995 метрів квадратних, Сергій Одарич (колишній мер Черкас) - 857 метрів квадратних, Олексій Костусєв (Одеса) - 724 метрів квадратних.

Губернатори-квартирні магнати - голова Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко - 482 метрів квадратних, голова Сумської ОДА Юрій Чмир - 420 метрів квадратних, голова Донецької ОДА Андрій Шишацький - 413 метрів квадратних.

У губернатора Київської області окрім двох квартир площею 95 метрів квадратних і 150 метрів квадратних задекларовано ще й садовий будинок площею 2 150 метрів квадратних.

Найбільше автомобілів у міського голови Полтави та його сім'ї - вісім. Однак самому мерові належить із них тільки вантажівка 1992 року випуску.

Згідно з вимогами законодавства, мери та голови ОДА і РМ АР Крим мали до 1 квітня 2013 року подати за місцем роботи декларації про майно, доходи витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік. Відомості, зазначені у податковій декларації, не належать до інформації з обмеженим доступом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
бакс Показати IP 21 Червня 2013 15:48
"Людяний та відповідальний" за свій гаманець!:)))
гривня до бакс Показати IP 21 Червня 2013 23:03
не заздри
Факт Показати IP 21 Червня 2013 18:40
А мені приємно, що наш мер один з кращих управлінців своїм майном. Зумів заробити для себе - заробить для міста. Кернес це сором не лише для Харкова, а й України як і Яник з сімєю. Микола Ярославович, бажаю на наступний рік обігнати гепу.
Лучанин Показати IP 22 Червня 2013 00:18
А я рахую, що Романюк чесна людина. Не ховається від людей. А то як подивишся декларації керівників різного рангу, то хочеться скинутися їм на хліб. Ні хати , ні гаража , ні заощаджень . А їздять на дорогих машинах і живуть в " орендованих" палацах.
Лучанин Показати IP 22 Червня 2013 00:18
А я рахую, що Романюк чесна людина. Не ховається від людей. А то як подивишся декларації керівників різного рангу, то хочеться скинутися їм на хліб. Ні хати , ні гаража , ні заощаджень . А їздять на дорогих машинах і живуть в " орендованих" палацах.
Корінний лучанин Показати IP 22 Червня 2013 09:10
Чесним щляхом в нашій країні Україні, багатим не станеш!!! НАВІЩО РОЗПОВІДАТИ ОЦІ КАЗКИ!!В НАС НЕ ПЛАТЯТЬ НАЛЕЖНИМ ЧИНОМ ПОДАТКИ! Я бачу, що цього не збираються робити. Дуже ДУРНА МОДА пішла серед людей, хвалитись багатсвом НАДМІРНИМ!! Я люблю, наприклад, досягати своєю працею, своїми руками, без "кидалова" і обдурювання своїх колег! Наш бізнес побудований,на жаль, на цьому!!! В НАС КОРУМПОВАНА ДЕРЖАВА! ЦЯ ДЕРЖАВА ХВОРА ! А ТУТ РЕЙТИНГИ ЯКІСЬ ПОКАЗУЮТЬ! ХТО СКІЛЬКИ НАКРАВ?
michail Показати IP 22 Червня 2013 20:51
комсомолец бывший...............теперь барин
Підлабузнику Лучанину Показати IP 23 Червня 2013 07:59
Рахувати можна горобців, а те, що Романюк - чесна людина, можна вважати.
Цікавий Показати IP 26 Червня 2013 14:45
А те, що один з лідируючих мерів (по своїх статках)бувший "наперсточник", теж можна вважати чесна людина? Знаємо таких "чесних"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus