USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Британський парламент відкинув усі нові варіанти Brexit

2 Квітня 2019 08:15
Парламент Великобританії в черговий раз відкинув чотири альтернативні варіанти Brexit. Підсумки голосування увечері 1 квітня озвучив спікер палати громад Джон Беркоу.

Раніше в понеділок він виніс на розгляд депутатів чотири альтернативні варіанти Brexit, передає Кореспондент.

Зокрема, були запропоновані варіанти провести загальнонаціональний референдум з будь-якої досягнутої угоди щодо Brexit, і варіант Common Market 2.0., згідно з яким Великобританія залишиться в Європейській економічній зоні і домовиться з ЄС про тимчасовий митний союз, чинний доти, доки йому не буде знайдена альтернатива.

Проти варіанту референдуму проголосували 292 парламентарії, за - 280.

Ініціатори ще одного альтернативного варіанту Brexit закликають Великобританію узгодити з ЄС постійний митний союз після процедури Brexit.

Четвертий варіант передбачає, що депутати розглянуть варіант, згідно з яким уряд знову продовжить терміни Brexit, а якщо це не виявиться можливим, то депутати будуть голосувати або за реалізацію Brexit без угоди, або за скасування дії статті 50 Лісабонського договору, щоб залишитися в Євросоюзі.

Результати цього показового голосування мають політичне значення, але не мають юридично обов'язкового характеру.

Великобританія повинна вийти зі складу ЄС 29 березня. Однак британські політикидосі не можуть дійти компромісу про те, коли, як і чи повинна взагалі країна відділятися від Євросоюзу. Прем'єр-міністр Тереза Мей пообіцяла піти у відставку, щойно Великобританія вийде зі складу Євросоюзу.

Британська економіка втрачає близько 600 мільйонів фунтів стерлінгів на тиждень ($ 786,5 млн) через рішення покинути Євросоюз. Про це говорить оцінка аналітиків банку Goldman Sachs.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus