USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Через «свободу» Тимошенко у Луцькій міськраді - конфлікти

17 Квітня 2013 18:28
Депутати Луцької міської ради звертатимуться до Президента України Віктора Януковича з проханням звільнити політв’язня Юлію Тимошенко шляхом застосування процедури помилування.

Тепер ініціатором проекту виступив депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко. Нагадуємо, що майже аналогічний проект уже пропонував включити до порядку денного 40 сесії Луцької міської ради VІ скликання луцький депутат Андрій Осіпов.

Під час постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту Сергій Григоренко заявив, що у зв’язку з тенденцією щодо звільнення політичних в’язнів, Президент зобов’язаний видати указ про звільнення Юлії Тимошенко.

Разом з тим, голова комісії Андрій Калахан зауважив, що проект потрібно підтримати, оскільки, з його слів, несправедливо звільнити Луценка і при цьому не дати волі Тимошенко.

За переконаннями депутата, у цьому питанні розділятися на тих, хто більше чи менше любить Тимошенко не варто, потрібно лишень врахувати те, екс-прем’єр відбуває покарання в нелюдських умовах. Політик зауважив, мовляв, ідеальним є проект рішення, що містить і юридичну, і публіцистичну складову, тому краще вносити на сесію сконсолідований проект.

Утім, Андрій Осіпов відповів, що не знає, яким чином пояснити виникнення такого проекту під авторством Григоренко.

«Одна і та сама ідея, тільки в іншій обгортці. Я слабо вірю, що подібна ідея була чесно подана автором, я думаю, тут мають місце певні маніпуляції», - заявив Осіпов і додав, що для нього набагато важливішим є результат, а не те, хто і чий проект поцупив.

«Якщо Григоренко не втратив можливостей до компромісу, то я готовий до внесення на сесію єдиного проекту», - підсумував політик.

Своєю чергою, Сергій Григоренко гостро зауважив, що не збирається ані виправдовуватися, ані слухати моралізаторських повчань. Він стверджує, начебто Андрій Осіпов вносить такий проект з метою особистого піару, а його власний проект вноситься від організації, лідера якої він стосується. Тому політик наголосив, що він категорично проти об’єднання цих проектів.

У відповідь на це Андрій Осіпов сказав, що з 10 квітня 2012 року і до моменту виключення з «Батьківщини» міська рада не затвердила жодного його проекту.

«З ким мені радитися? З організацією, з якої мене виключили? Прошу розглядати ці проекти сумісно. А уже з паном Григоренко нас розсудить Бог», - відповів чиновник.

Втім, члени комісії вирішили, що у випадку прийняття одного проекту, наступний буде зайвим, тому їх потрібно розглядати сумісно.

«Я хочу висловити власний жаль, що проблема звільнення Юлії Тимошенко замість того, щоб об’єднати усіх патріотів, навпаки, вносить розлад і суперечки. Ті люди, які чекають від нас результату, не дивляться, хто автор проекту. Прошу зняти приватні дискусії навколо цієї болючої теми», - наголосив депутат Луцької міської ради Богдан Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 17 Квітня 2013 18:45
Тимошенко є аферисткою,яка зруйнувала економіку,обезцінила гривню, підписала злочинний газовий пакт з Путіним та розчистила дорогу Януковичу. Варовка заслуговує на пожитєвий термін у тюрмі.
Аня Показати IP 17 Квітня 2013 18:57
Тимошенко перебуває у нелюдських умовах???????В камері телевізор,холодильник,душова кабінка,окремий туалет і тп.Ви спочатку подивіться як відбувають покарання прості українці.От там не те що жахливі а супержахливі умови.Ви про них хоч колись думаєте???
дідо до Аня Показати IP 17 Квітня 2013 19:10
Григоренко та Осіпов не про Тимошенко переживають,а про себе тільки думають. Бо коли бахиню посадять надовго, то їм прийдеться шукати іншу партію. Наприклад перескочать у Регіони.
Міля Показати IP 17 Квітня 2013 19:27
Нехай Тімашенко поіде до карліков і поверне газ для Украіни по 135 доляров, як був до неі. Тоді можна випускати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus