USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому переговори Савченко з бойовиками вигідні Росії. Думка

13 Грудня 2016 09:17
Росія хоче, щоб Надія Савченко через переговори з лідерами «ДНР» та «ЛНР» показала, що в Україні нібито громадянська війна, сказала координатор громадської мережі ОПОРА, експерт на переговорах у Мінську Ольга Айвазовська.

«Росія бачить, що не може переломити ситуацію в офіційному процесі, тому переводить деякі теми, в тому числі звільнення заручників, на неофіційні майданчики, на яких вона відсутня», - каже Ольга Айвазовська.

Переговори Савченко з Захарченком і Плотницьким можуть закінчитися звільненням декількох заручників для того, щоб показати картинку: це “внутрішній” конфлікт, тут немає ролі РФ, про все можна домовлятися з бойовиками, бо в Україні “громадянська” війна. Наступним кроком буде підняття питання послаблення або зняття санкцій з Росії», – заявила Ольга Айвазовська в ефірі Свободи слова на ICTV.

Нагадаємо, народний депутат Надія Савченко провела в столиці Білорусі Мінську таємні переговори з ватажками ДНР і ЛНР. Зустріч організувала Федеральна служба безпеки РФ за сприяння російського посольства в Білорусі.

Натомість, на думку народного депутата від фракції БПП Сергія Рудика, скоріш за все, Надії Савченко вдасться звільнити українських полонених й стати таким собі героєм-рятівником, скомпрометувавши при цьому всю українську владу та складний переговорний процес обміну полонених. Саме таке завдання Росії, можливо, навіть того не усвідомлюючи, має виконати колишня бранка Кремля, передає видання "ВСІВІТІ".

«Історія Надії Савченко була для мене дивною від самого початку. А вже сьогодні ми бачимо, що народний депутат України свідомо йде на контраверсійний вчинок. Тому я вважаю, що окрім декларованих цілей звільнення полонених, Савченко виконує приховані завдання та цілі», – певен Сергій Рудик.

Депутат наголошує, що у такій ситуації, коли український громадянин, а більше того – народний депутат України, заявляє про переговори з терористами, що фактично легалізує їх на міжнародній арені, потрібно пригадати, з чого все починалося, а саме анексія Криму та окупація Донбасу.
«Потрібно всім пригадати з чого починався конфлікт між Україною та Росією. Я нагадаю, що прийшли так звані зелені чоловічки, які намагалися зовнішню агресію РФ щодо нашої держави прикрити таким собі громадянським конфліктом усередині України. Тобто, сьогодні Савченко грає на руку саме такому сценарію, коли виступає посланцем доброї волі, повністю дискредитуючи при цьому українську владу», – наголосив народний депутат.

Нардеп переконаний, що Росія дозволить Надії Савченко стати таким рятівником, адже вона фактично зробила все те, що Росія нав’язувала Україні протягом тривалих переговорів.

«Пригадайте роботу нашого першого віце-спікера Ірини Геращенко. Вона фактично погрузла повністю в переговорному процесі щодо полонених і робить все, щоб добитися бодай якихось поступок терористів. Однак їй навіть заборонили в’їзд у Росію. Проте Надія Савченко, яка нібито вбивала російських громадян, сьогодні може вільно вести переговори про звільнення у російському посольстві», – зауважив Сергій Рудик.

Разом з тим, як написав у Фейсбук народний депутат від "Народного фронту", секретар комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко, у Російській Федерації планували вкинути в свідомість українців "фейковий героя" у вигляді Надії Савченко.

"Чому тільки Савченко на суді дали можливість вести телетрансляції на весь світ і робити з судилища телешоу? Чому не давали такої можливості на судилища кримським татарам, Карпенко, Клиху, Афанасьєву? Все просто: треба було вкинути в свідомість довірливих українців помилкові смисли і фейковий героя . Але завдання російських спецслужб провалилася через низьку кваліфікацію, так і надмірної самовпевненості кандидата. Тоньше треба було працювати! " - Написав Антон Геращенко.

Він підкреслив, що так званий лідер "ЛНР" Ігор Плотницкий, підтверджуючи зустріч з українським нардепом Надією Савченко, анонсував зустрічі з іншими українськими депутатами.

Варто зауважити, що нардеп неодноразово була помічена у зв'язках з терористами. Не так давно журналіст Олексій Мацука повідомив, що, згідно з його інформацією, Савченко намагалася потрапити до Донецька "стежками" через Красногорівку для зустрічі із Захарченком. Натомість Савченко у відповідь спростувала його слова та заявила, що взагалі давно не була в зоні АТО. Проте вже згодом нардеп підтвердила, що була на окупованих територіях та поспілкувалася зі своїми тюремниками.

Пізніше Савченко дала свідчення в Службі безпеки України щодо її візиту на окупований Донбас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Просто Показати IP 13 Грудня 2016 09:22
Ще та ду@а й президентом стане, бо виберуть ще більш дур@@ші... Тоді вже точно Україні п&@@а буде.
555 Показати IP 13 Грудня 2016 10:01
Савченко - фактичний продукт Тимошенко за планом ФСБ. Доволі непогана спецоперація, коли беруть маловідому хуліганку, руками українських політиків роблять цяцьою, та за російськими гратами грає роль Ж.Дарк,, демонстративно "голодує", виголошує підготовлені тексти, українські "аналітики" замість думати, мліють від побаченого, Президент дає героя України, хуліганку привозять до Києва і те починає діяти. Проблема не в Савченко. Проблема в якості наших спецслужб, яких розвели як кошенят.
лучанин Показати IP 13 Грудня 2016 10:15
а їй ще не п***да ? вже давно... тільки масорубку зробили на сході ... а толку з цих двіженій, якщо на сухарях всі сидять .. всеодно хочемо того чи ні ... а від росії ми залежні ..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus