USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому Путін потрібен ЄС?

9 Липня 2014 15:12
Іноземні видання інтенсивно обговорюють українську кризу. Про це інформує Волинь.info.

Загравання з нацизмом по-українськи - L'Espresso

"Українці, а також їхні європейські та американські прихильники грають з нацистською ідеологією, не розуміючи при цьому, що грають з вогнем. Ностальгічна лихоманка, мабуть, передалася багатьом політикам і громадянам України, однак вони забувають про те, що справа стосується надзвичайно небезпечних настроїв, які цілком собі можуть зіграти злий жарт із ними самими і перевернути все з ніг на голову", - пише італійське видання.

В матеріалі зазначається, що історія зберігає в собі багато прикладів цього, варто лише уважніше до неї ставитися і вчитися на помилках минулих поколінь. Звичайно, для цього потрібен час, який багато хто з них воліє витрачати на маніфести та підтримку нового режиму, стрибаючи і кричачи в ейфоричному екстазі вшанування нацизму.

Міфічні санкції проти Росії - Dienas bizness

"Якщо говорити про санкції Європейського союзу проти Росії, то можна зробити висновок, що прірва між словами і справами - дійсно величезна. Щойно закінчився встановлений для Росії термін, протягом якого вона повинна була поліпшити ситуацію у східній Україні. Керівники держав і урядів ЄС спільно подумали і демонстративно погрозили Росії пальцем: мовляв, якщо Росія не зробить так, як вимагають європейські політики, то це призведе до "серйозних наслідків", - пише латвійське видання.

"Однак, схоже, що всі розмови про санкції нагадують залякування маленьких дітей темрявою, оскільки щонайменше великі компанії Заходу жодним чином не збираються обмежувати свої угоди з Росією. Якраз навпаки - ці угоди набирають таких об'ємів, яких раніше не було. І чому б ні, якщо на тлі уявно великих санкцій у західних компаній є можливості домовитися з росіянами про кращі умови, ніж раніше", - пише видання.

Нікуди без Путіна - Slate.fr

Своєю чергою, французьке видання пише, що якщо Франція хоче і далі грати дипломатичну роль в Європі, вона не може дозволити собі порвати відносини з Росією. "Володимир Путін - нехай і не найприємніший, але найважливіший партнер. Без його сприяння не вийде знайти рішення цілої низки конфліктів і навіть просто міжрядних проблем. Може, і сумно, але факт. У цьому і полягає головний успіх зовнішньої політики Володимира Путіна за останні роки. Разом з ним Росія - це одночасно і противник, і партнер. Вона хоче піти далі простого встановлення перешкод для західної дипломатії. Вона прагне домогтися результатів", - пише видання.

Без Володимира Путіна, вважає іноземне ЗМІ, в Україні нічого не вирішити. "Він може скільки завгодно говорити про непричетність до дій проросійських сепаратистів зі сходу країни і відсутність серйозного впливу на них, проте будь-які переговори про припинення вогню і пошуки довгострокового рішення неможливі без участі Москви", - пише видання.

Джихадисти вже поруч - Milliyet

Турецьке видання має свій погляд на українську кризу. "Джихадисти, які, повоювавши в Сирії, повертаються або ще повернуться до країн свого проживання, загрожують лише безпеці Заходу? Судячи з усього, влада і преса Туреччини вважає саме так. В іншому випадку вони не ставали б у позу страуса. Якщо влада країни не відчуватиме зовнішнього тиску з вимогою вжити заходів, спрямованих проти перетину джихадистами сирійського кордону, ви, ймовірно, будете вважати, що безпеці Туреччини нічого не загрожує", - пише видання.

"Проте така загроза навіть не у нас на порозі, а всередині нас. Хоча традиційна преса не пише про це, на щастя, є таке відкрите джерело інформації, як соціальні ЗМІ. Коли ви ввійдете в Google і вкажете в пошуковому запиті три слова турецькою мовою - «Сирія», «моджахед» (учасник джихаду) і «шахід» (який впав у бою, загиблий мусульманин) - ви побачите, що лави джихадистів, які заглядають у Сирію через кордони, складаються не тільки з осіб, які прибули з Європи", - зазначає видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Липня 2014 15:41
а все це пояснюється просто - росія - великий ринок збуту для європейських і американських товарів, бабло перемагає все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus