USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому заметушились олігархи на сході України

8 Квітня 2014 12:22
Сепаратистська путінська авантюра, що стартувала минулої неділі могла розраховувати на успіх лише за умови активного втручання Росії у події на Сході України, проте виявилося, що Путін своїх донецько-харківсько-луганських посіпак просто злив, - повідомляє Еспресо.TV.

За відсутності широкої підтримки Росії на сході України бандити, що захопили адмінбудівлі в Луганську, Донецьку та Харкові, могли розраховувати лише на допомогу від «братнього» диктатора.

Нагадаємо, вчора у Держдумі РФ заявили, що не бачать підстав для введення у військ на схід України.

Для Путіна продовження кримської кампанії на інших українських теренах виявилося неможливим через декілька причин.

По-перше, Путін вчасно зрозумів що перетравити разом з Кримом ще хоча б три українські області буде неможливо. Для аж ніяк не процвітаючої економічно Росії додати до 2 мільйони кримчан (а очікувати на доходи від Криму наразі вочевидь неможливо) ще близько 10 млн. жителів Донбасу та Харківщини стане неабияким тягарем. Багато росіян, попри ура-патріотичний угар, і так не захваті від перспективи ділитися бюджетом з Кримом. Якщо ж до кримських «саатєчєствєнніков» додадуться нові, то без соціальних потрясінь, як у самій Росії так і в новоприєднаних територіях, не обійтися.

По-друге, українська влада чітко дала зрозуміти, що цього разу мирної анексії не буде. Українська армія приведена в повну боєготовність, що зайвий раз підкреслили українські винищувачі, що демонстративно ширяли вчора в небі над Донецьком і Харковом.

По-третє, над Путіним висять санкції третього рівня від ЄС і США, уникнути яких за умови початку війни за Схід України буде уже неможливо. І це вже будуть не персональні санкції проти окремих високопосадовців, а серйозні економічні удари, які в більш чи менш віддаленій перспективі доведуть російську економіку до краху.

Отже, Путін розраховував лише на дестабілізацію ситуації на певних територіях України, сподіваючись у ліпшому випадку пропхати свій план федералізації, який поглибив би розкол в українському суспільстві, що залишало б Путіну простір для маневрів у майбутньому.

ТІТУШКИ ПЕРЕСТАРАЛИСЯ

Але цього разу «тітушки» Путіна перестаралися – підпал ОДА в Харкові та захоплення автоматичної зброї в Луганську – це вже не просто акції протесту, це тероризм. Тому вгамовувати сепаратистів почали ті, хто завжди їх підбурював: в Харкові про неможливість референдуму заговорив Геннадій Кернес, в Луганську в переговорники з проросійськими молодиками набивається регіонал Олександр Єфремов, в Донецьку відомий в минулому своїми українофобськими заявами Микола Левченко і сам найбагатший українець Ринат Ахметов вмовляють сепаратистів здатися. При чому, як повідомляють очевидці, під час переговорів з сепаратистами Ахметов був дивовижно блідий і схвильований.

АНТИТЕРОРИСТИЧНА ОПЕРАЦІЯ В ХАРКОВІ: БЕЗ ЖОДНОГО ПОСТРІЛУ

Тим часом спецпідрозділ МВС «Ягуар» провів в Харкові успішну контртерористичну операцію. На відміну від дій правоохоронців за епохи Януковича, цього разу обійшлося без крові й зайвого насилля – 70 активних сепаратистів затримані. За відсутності підтримки від Путіна не важко передбачити, що те ж саме чекатиме і на луганських та донецьких російських «тітушок». Далі, звісно, почнуть розбиратися, а на чиї ж гроші бенкетували сепаратисти, і цього не можуть не розуміти вищевказані пани.

НАМАГАЮЧИСЬ ВИПРАВИТИ СИТУАЦІЮ

І якщо слідство доведе сприяння лідерів Південного Сходу спробам розколу країни, то їм точно буде непереливки. Тому і бліднуть політики та олігархи, намагаючись виправити ситуацію. Звісно, зараз вони говоритимуть красиві слова про «єдину Україну», при цьому вимагаючи амністії усім сепаратистам, та наводячи приклади амністій під час Майдану, але перш за все вони рятуватимуть себе від перспективи опинитися на лаві підсудних поруч з «тітушками», або у вигнанні поруч з Януковичем і Ко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Квітня 2014 12:32
ПОРА НАРЕШТІ ПЕРЕСАДИТИ ТИХ СЕПАРАТИСТІВ !!!!!!!!!
цікава стаття Показати IP 8 Квітня 2014 12:39
А Ахметов до Путіна напевно їздив на поклон! Але не тут то було! Слава Україні!
Valik Показати IP 8 Квітня 2014 12:52
Молодці хлопці МВС «Ягуар» так тримати, і так має бути зі всіма сепаратистами.Вперший раз за стільки часу МВС порадувало такою операцією і їх має бути побільше,і після цього справу довести до логічного завершення в суді,тоді люди почнуть поважати МВС а ті в свою чергу повернуть свою довіру у народу,не відразу але з часом.СЛАВА УКРАЇНІ.
йося моргенштерн до Valik Показати IP 8 Квітня 2014 14:22
так має бути зі всіма сепаратистами!!!!!!!!!!!!!!!!
поха Показати IP 8 Квітня 2014 13:06
Тим часом спецпідрозділ МВС «Ягуар» провів в Харкові успішну контртерористичну операцію. На відміну від дій правоохоронців за епохи Януковича, цього разу обійшлося без крові й зайвого насилля –!!що ви мелите ну прям за цей час стали профі,таке враження що там затримал простих дурнів що більш проливае світло на заказуху,і на підняття авторитету теперішнйого уряду!з таким самим ці спеціалісти могли і в криму вирішувати точечні затримки!але як ми бачимо такого небуло!
Артем Показати IP 8 Квітня 2014 13:47
"Тим часом спецпідрозділ МВС «Ягуар» провів в Харкові успішну контртерористичну операцію. На відміну від дій правоохоронців за епохи Януковича, цього разу обійшлося без крові й зайвого насилля". Напасть с автоматами на людей без оружия это конечно героический поступок.Дали бы оружие расформированному Беркуту и попробовал бы Ягуар к ним сунуться:)Быстро бы из Ягуара превратились в "ДРАНЫХ КАСТРИРОВАННЫХ КОТОВ".Беркут стоял 3 месяца без оружия и выстоял как бы их не жгли ,а ягуаровцы бегают с автоматами как последние трусы и нападают толпой на одиноких прохожих:)Одним словом-ГЕЙРОИ АВАКОВА...Да,забыл добавить,эта банда так боится людей на востоке,что из всех частей востока повывозила оружие на запад(можете посмотреть видео в ютюбе).Ведь нападать с оружием на безоружных людей это высшее геройство теперешних революционеров:)))
Valik до Артем Показати IP 8 Квітня 2014 15:30
Теперішній Ягуар це колишній беркут просто перейменували їх і добавили ще більше толкових людей у їхні ряди,як не крути Вам і нам всім ще з ними жити і захищати свою неньку!Думайте що пишете і за "кого Ви" .
Анонім Показати IP 8 Квітня 2014 14:48
тошнить вже від русофобства!
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 8 Квітня 2014 17:42
коментар було видалено
НЕЛУЧАНИН Показати IP 8 Квітня 2014 17:43
ЯК ВИПЛИВЕ, ШО ТІ ОЛІГАРХИ ФІНАНСУВАЛИ СЕПАРАТИЗМ І АНТИ МАЙДАН - ТЮРМА ЇМ СВІТИТЬ. ОТ І СТУРБУВАЛИСЬ
опиум Показати IP 8 Квітня 2014 18:06
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus